Echipa de fotbal Unirea Țigănești a fost desemnată a treia câștigătoare a premiului de etapă Fair-Play Knauf de către Asociația Județeană de Fotbal Teleorman.

Conform unor criterii metodologice stabilite de către Comitetul Executiv al AJF Teleorman, se întocmește un clasament cu elemente pozitive și negative, printre care amintim numărul cartonașelor galbene și roșii, atitudinea spectatorilor, conduita față de oficiali și așa mai departe. La fiecare 5 etape, AJF Teleorman, pe baza clasamentului astfel întocmit, oferă Premiul Fair-Play Knauf, echipei care, în acel moment, se află pe prima poziție.

După 15 etape, Unirea Țigănești era lider, iar, în conformitate cu regulamentul concursului, premiul respectiv se decernează cu prima ocazie când echipa evoluează pe teren propriu. Premiul a constat într-un set complet de echipament, oferit de partenerul SC Knauf-Gips SRL, o plachetă și o minge de la AJF Teleorman. Unirea Țigănești a reușit să câștige meciul omagial, disputat cu această ocazie, cu scorul de 2-1 în fața celor de la Tineretul Siliștea. De altfel, formația din Țigănești este neînvinsă în 2017, în cele două etape din Liga a IV-a, la care se adaugă un meci de Cupa României pe care l-au câștigat.

Echipele care au fost desemnate drept câștigătoare ale Premiului de etapă în ierarhia sportivității nu mai pot obține încă odată această distincție, până la finalul campionatului în curs. Totuși, ele continuă cursa pentru Premiul final, care se desemnează în luna iunie, la Festivalul fotbalului teleormănean, manifestare tradițională în care spectatorii pot asista la un cuplaj cu finala Cupei României și barajul de promovare în Liga a IV-a, ca elemente componente. După 5, respectiv 10 etape, Premiul Fair-Play Knauf a fost adjudecat de Voința Saelele și recent retrasa Unirea Brînceni.

Parteneriatul dintre AJF Teleorman și firma SC Knauf-Gips SRL, reprezentată de directorul general Mihai Marinescu, datează din sezonul 2005-2006. În tot acest interval, peste 100 de seturi de echipament au ajuns în posesia echipelor de fotbal teleormănene. ”Susținerea permanentă a noțiunii de Fairplay, în cei 12 ani de când avem parteneriatul cu SC Knauf-Gips SRL, a avut un impact pozitiv, actele de indisciplină petrecute pe terenurile de fotbal din Teleorman, reducându-se considerabil”, a concluzionat președintele AJF Teleorman, Stan Prodan.