AS Top Sport Nanov este prima echipă înscrisă în campionatul județean de fotbal feminin pentru echipe U13, organizat în premieră de către Asociația Județeană de Fotbal Teleorman. Echipa nominalizată reprezintă asociația sportivă a Școlii gimnaziale din Nanov.

Directorul instituției de învățământ, profesorul Ionuț Dina, este și antrenorul echipei. Acesta a declarat: ”Am perfectat toate actele necesare înscrierii la prima ediție a campionatului județean feminin U13. Este un titlu simbolic, pe care sperăm să îl confirmăm prin valoare, pe terenul de joc. Știu că va fi concurență acerbă, deoarece la AJF Teleorman au fost adresate multe întrebări cu privire la participare. Noi avem deja tradiție în fotbalul feminin, câteva jucătoare ale noastre fiind deja legitimate la Universitatea Alexandria, în liga secundă. Vom face tot posibilul să ajungem cât mai sus în competiție”.

Regulamentul campionatului județean feminin U13 propune meciuri pe teren redus, la care vor avea dreptul să participe jucătoarele care nu sunt legitimate la vreun club sportiv. Astfel, se va asigura o masă critică de selecție pentru fotbalul feminin din Teleorman și, implicit, din România.

Exemplul fotbalistelor de la Nanov a fost urmat de încă două echipe, care, în momentul de față, au încheiat procedurile de înscriere în această competiție: Sporting Călmățuiu de Sus și Școala gimnazială din Scrioaștea.

În afara formațiilor menționate, alte 15 echipe și-au manifestat dorința de a se înscrie în competiția-pionierat. Acestea reprezintă școlile gimnaziale din localități rurale cum ar fi: Suhaia, Fântânele, Bogdana, Dracea, Lița, Botoroaga, Blejești, Peretu, Răsmirești, Ștorobăneasa, Orbeasca și Buzescu. Din mediul urban, este posibil să participe o echipă de la Turnu Măgurele, dar și formațiile Școlii gimnaziale nr. 1 Videle și a Școlii gimnaziale nr. 6 Alexandria.

Președintele AJF Teleorman, Stan Prodan, cu referire la această nouă provocare, a conchis: ”Ne bucură emulația fără precedent în județul nostru a fotbalului feminin. Intenționăm să organizăm turnee preliminare, dacă toate echipele se vor înscrie. Vom utiliza criteriul geografic de împărțire a seriilor, după care dorim un turneu final de minimum patru echipe la Alexandria. Dorim ca echipa cea mai bună să fie declarată campioană județeană și să ne reprezinte cu cinste la turneul final al Campionatului Național feminin U13. AJF Teleorman va asigura buna organizare a acestei competiții, iar noi ne bucurăm că bifăm încă o premieră pentru balonul rotund teleormănean”.

Campionatul Național U13 de fotbal feminin va strânge la start campioanele din cele 12 județe înscrise în competiție. Campionatul Național U13 de fotbal feminin este organizat de către Federația Română de Fotbal, în parteneriat cu AJF-urile din țară.