Printre ele, alături de turneele la juniorii U19 şi U17, a fost tragerea pentru UEFA Region’S Cup, “Cupa regiunilor”, competiţie dedicată jucătorilor amatori – un campionat European destinat acestora, competiţie la care ţara noastră a fost reprezentată, în ultimele ediţii, de echipa Prahova – Muntenia, formaţie compusă în marea majoritate din jucători de la formaţiile din Liga A Prahova, dar şi din componenţi ai echipei AJF Buzău.

Deţinători ai trofeului pe plan intern sezonul trecut și calificați în finala, care se va disputa în primăvara anului 2018, jucătorii prahoveni au şansa de a evolua, la anul, în două turnee regionale – unul preliminar, apoi, în cazul calificării, la un al doilea turneu european.

39 de ţări s-au aflat ieri în urne, tragerea la sorţi fiind efectuată de Ken Hoey, căpitanul uneia dintre finalistele ediţiei precedente (Irlanda), cu această ocazie, acesta primind şi premiul “Respect Fair Play”, de la secretarul general al UEFA – Theodore Theodoridis, prezent şi el la tragerea la sorţi.

România a fost distribuită în grupa B din turul preliminar, alături de echipele de amatori ale Sloveniei, Georgiei şi Scoţiei, prima clasată în această grupă urmând să se califice mai departe, o şansă având şi ocupanta locului secund (2 din 3 echipe clasate pe poziţia a doua se califică şi ele).

Turneul preliminar îşi va desemna gazda şi perioada desfăşurării acestui mini-turneu (data limită de desfăşurare este iulie 2018) la începutul anului viitor.


Grupele Preliminare

Grupa A: Ţara Galilor, Grecia, Macedonia, Suedia
Grupa B: România, Slovenia, Georgia, Scoţia
Grupa C: Kazakhstan, Israel, Lituania, Estonia

Grupele principale

Grupa 1: Rusia, Irlanda de Nord, Portugalia, Câştigătoarea Grupei A
Grupa 2: Irlanda, Anglia, Slovacia, Câştigătoarea Grupei B
Grupa 3: Croaţia, Franţa, Letonia, Câştigătoarea Grupei C
Grupa 4: Turcia, Bulgaria, Belarus, Cel mai bun loc 2
Grupa 5: Germania, Serbia, Malta, Cel de-al doilea loc 2
Grupa 6: Spania, Ucraina, Azerbaijan, Finlanda
Grupa 7: Ungaria, Cehia, Bosnia – Herţegovina, San Marino
Grupa 8: Italia, Polonia, Elveţia, Moldova

Turneul final se va desfăşura în iunie 2019, într-una din ţările calificate (câştigătoarele celor 8 grupe)