Sportul Sălăjean

Luni, 20 august, la Zalău, a avut loc cea de-a 14-a ediție a Cupei Viitorului, competiție dedicată fotbalului juvenil care în acest an a reunit echipe reprezentând 7 categorii de vârstă, de la generația 2004 la generația 2011.

Printre cluburile participante s-au numărat Luceafărul Cluj, Kinder Carei, Juventus Timişoara, Juniorul Botoşani, Juniorul Suceava, Electrica Baia Mare, CSS Arad sau CSM Oradea.

A devenit deja o tradiție ca în fiecare an, Cupa ”Viitorul” să înceapă cu un meci de deschidere la care sunt invitaţi foşti fotbalişti importanţi din România. Printre invitați s-a aflat și selecţionerul Cosmin Contra, cel care a făcut spectacol în teren, a marcat şi un gol, iar la finalul jocului a fost asaltat pentru poze şi autografe. La fel şi Miodrag Belodedici și Jean Vlădoiu, care chiar dacă au agăţat ghetele în cui de ani buni, încă au arătat un joc de mare calitate spre deliciul publicului spectator.

În garnitura de start a echipei din care au făcut parte invitaţii speciali s-au mai aflat Ciprian Paraschiv – manager dezvoltare fotbalistică FRF, deputatul Lucian Bode, Gabriel Toncean – preşedintele Federaţiei Române de Culturism, dar şi Florin Constantinovici, antrenor secund România U21.

De cealaltă parte, în echipa oamenilor de afaceri din Sălaj s-au aflat şi foşti fotbalişti care au activat cel puţin la nivelul Ligii 3, precum Cosmin Sabou, Toth Karoly, Nicolae Chiş-Ciure, Florin Pop sau Dan Jula.

Întreg spectacolul fotbalistic a fost vizionat din tribune de către preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, alături de mai mulți președinți AJF, printre care Daniel Sabou – preşedintele AJF Sălaj, Radu Bitea – preşedintele AJF Bihor și Cristian Petropulos – preşedintele AJF Alba.

Toate felicitările pentru copii, pentru părinţi şi pentru toţi cei prezenţi la acest eveniment. Continuaţi să-i susţineţi pe copiii şi pe nepoţii dumneavoastră zi de zi pentru două lucruri, fotbal şi şcoală. Trebuie să-i apreciaţi pentru că participă la un turneu atât de puternic. Iar dacă unul dintre ei doreşte să ajungă la echipa naţională, în mod intenţionat am venit la Zalău cu selecţionerul Cosmin Contra”, a fost mesajul lui Răzvan Burleanu la începutul meciului de gală.