Meci nebun la Chieşd, acolo unde fosta campioană a judeţului, Sportul Şimleu, “lanterna roșie” în prezent, a condus până în minutul 75, pentru ca gazdele să revină şi să câştige cu 6 – 1!

După ce a remizat săptămâna trecută cu Gloria Bobota în derby-ul codaşelor, Sportul Şimleu a fost foarte aproape de o mare surpriză! Dorin Ţârlea, unul dintre puţinii jucători cu experienţă din lotul Şimleului, a deschis scorul încă din minutul 7!

Lipsită de golgheterul Ovidiu Cătană, suspendat două etape după cartonaşul roşu din meciul cu Silvania Cehu Silvaniei, AS  Chieşd a jucat fără busolă, astfel că în prima repriză gazdele nu au avut nicio ocazie clară de gol. Sportul a jucat grupat în apărare, dar prima fisură a venit chiar înainte de pauză, după ce Mălin Sabou a fost eliminat pentru injurii la adresa arbitrului Marin Taloş.

După reluare, “centralul” a dictat penalty pentru un henţ în careu, dar Ionuţ Moşincat a ratat lovitură de la 11 metri, iar Şimleul a rămas în avantaj! Elevii lui Valer Puşcaş au început să atace cu toate liniile, însă poarta apărată de puştiul Sipos Jozsef a rămas intactă!

A venit minutul 70, când Sportul a rămas în doar 8 jucători de câmp, după ce arbitrul i-a acordat al doilea avertisment lui Alin Sabou. În aceste condiţii, baricada şimleuană a căzut, iar AS Chieşd a înscris de şase ori în ultimul sfert de oră! Eroul meciului a fost Marius Argylean, cel care a marcat de cinci ori!

“Mi s-a mai întâmplat să înscriu 4 goluri în patru minute, prin anul 2010, când eram în Liga a V-a”, îşi aminteşte Marius Argylean, eroul echipei AS Chieşd din meciul cu fosta campioană a Sălajului.

AS Chieşd – Sportul Şimleu 6 – 1 (0 – 1)
Au marcat: Marius Argylean (75, 77, 87, 90 şi 90+3) şi Andrei Lăcătuş (85), respectiv Dorin Ţîrlea (7)

CALIN ONICAȘ (SĂLAJ)