În week-end, la Saelele, s-a desfășurat turneul final al competiției “Cupa Teleormanul”. În finală, duminică, în fața a peste 1.000 de spectatori, Rapid Buzescu s-a impus cu 1-0 în fața formației gazdă, Voința Saelele.

Cupa Teleormanul – turneu final Saelele, 2016
Semifinale
Voinţa Saelele – VN Olteni 2-2, 4-2 la lovituri de departajare (I. Badea, A. Roman / V. Pantelimon autogol, M. Stanciu);
Rapid Buzescu – Ajax Botoroaga 3-2 (A. Enciu 2, V. Dobre / M. Gherghescu 2).
Finala mică (locurile 3-4)
Viaţă Nouă Olteni – Ajax Botoroaga 4-0 (Daniel Nica 9, Marius Stanciu 67, 86, 90);
Finala mare (locurile 1-2)
Voinţa Saelele – Rapid Buzescu 0-1 (Andrei Enciu 45).

Prima ediție a Cupei Teleormanul a avut loc în 1973. De atunci aceasta s-a desfășurat în fiecare an, fără întrerupere. Este o competiție ce are loc înainte de startul campionatelor județene. La startul ediției din acest an s-au înscris 16 formații care au repartizate în patru grupe. Au urmat sferturile de finală și turneul final, semifinale și finale, găzduit de comuna Saelele.

“Ne bucurăm că am ajuns la această ediţie a 44-a a Cupei Teleormanul, organizată în condiţii excelente, aici în Saelele. Am ajuns la un număr deosebit, ediţia a 44-a, iar următorii după noi sperăm să ducă această întrecere, Cupa Teleormanul, la 100 de ediţii! Vreau să felicit Primăria Saelele, în mod deosebit pe domnul Gabriel Cârjan pentru modul în care s-a implicat în organizarea acestei competiţii. Mulţumim şi Federaţiei Române de Fotbal pentru implicare în fotbalul mic şi sperăm ca şi la anul să fie alături de noi”, a declarat Stan Prodan, preşedintele AJF Teleorman.

La finalul întrecerii, secretarul general adjunct al FRF, Gabriel Bodescu, a premiat cele două finaliste: “FRF salută această iniţiativă a fotbalului teleormănean, domnul preşedinte al Federaţiei, Răzvan Burleanu, vă transmite sincere felicitări pentru modul cum reuşiţi să ţineţi treaz un astfel de eveniment, cum reuşiţi să organizaţi la acest nivel o astfel de competiţie”.

Federația Română de Fotbal a susținut competiția cu premii în valoare de 9.000 de lei, iar la finală au fost prezenți Gabriel Bodescu, secretarul general adjunct al FRF, și Florin Șari, Managerul departamentului de responsabilitate socială și bună guvernanță din cadrul FRF.