Antrenorul prahovean Florin Pîrvu – posesor al licenţei PRO, s-a reacomodat repede cu fotbalul din China, unde a activat, în două rânduri, ca jucător, câştigând acum primul trofeu ca antrenor principal al grupării de juniori “olimpici” de la FC Henan. Deşi se bazează doar pe jucători autohtoni şi nu a investit, ca celelalte grupări cu obiectiv, sute de milioane de euro în fotbalişti de top brazilieni sau europeni, Henan este un club foarte bine cotat la acest moment în prima ligă chineză, aflat în lupta pentru primele locuri şi are un centru puternic de copii şi juniori.

Pîrvu, aflat în China din decembrie, a bifat primul loc în campionatul provinciei Henan, într-o serie de 16 echipe, din campionatul Chinei rezervat juniorilor. Va urma faza naţională, la care echipa pregătită de tânărul technician roman va participa ulterior, sistemul competiţional fiind gândit pentru a ajuta cluburile să evite distanţele foarte mari care sunt de parcurs.

Cu un internaţional chinez de juniori în lot, Pîrvu are asigurate condiţii de top pentru echipa sa, peste nici două luni, elevii săi urmând să participe la un cantonament centralizat, de trei săptămâni, în Anglia, unde, multe dintre grupările de top din Premier League au patroni sau acţionari din China.

Fost antrenor, secund sau principal la echipe precum Petrolul, Rapid, Gaz Metan CFR Craiova, Drobeta Turnu Severin, Chimia Brazi sau Conpet, Pîrvu a activat în prima parte a sezonului ca secund al lui Dan Alexa, în Giuleşti.