Fostul jucător al Astrei şi Petrolului şi antrenor al Centrului de Copii şi Juniori din Ploieşti al Astrei – Daniel Movilă a făcut un mare pas înainte în cariera profesională reuşind, sezonul acesta, o promovare în prima ligă din Qatar, cu Al Muaither. Asta după ce a câştigat campionatul din Oman, anul trecut, cu Al Oruba!

Promovată matematic cu trei etape înainte de finalul campionatului secund din Qatar, echipa lui Movilă a serbat evenimentul, la ultimul meci pe teren propriu, unde Federaţia a acordat şi distincţiile pentru locul 1. Movilă lucrează în Qatar ca secund al francezului Phillipe Burle, alături de aceştia făcând parte din staf şi un alt român – antrenorul cu portarii Mihai Barbu (şi el fost antrenor la Astra).

“Avem o săptămână foarte frumoasă, după această premiere va urma şi o festivitate a clubului, săptămâna aceasta. Apoi, avem programate şi meciurile din Cupă, vom juca până în luna mai, funcţie de program şi de traseul din această competiţie. Sunt foarte bucuros, normal, mai ales că am reuşit să ducem la capăt un an competiţional, lucru care, în zona arabă se reuşeşte destul de greu, iar pentru noi, foarte important, este al doilea an consecutiv când trăim asemenea bucurii. Am avut şi familia câteva zile alături, este o perioadă perfectă pentru noi” s-a confesat Movilă.

Antrenează un fost jucător al lui Arsenal

Echipa unde activează Daniel Movilă are în componenţă un fost jucător al echipelor Arsenal şi Celtic Glasgow. Mijlocaşul Jeremie Aliadiere este vedeta echipei din Qatar, care primeşte din partea Federaţiei cinci milioane de euro pentru această promovare, viitoarea gazdă a Mondialului din 2022 investind masiv în fotbal şi infrastructură.

“Este un jucător foarte bun pentru noi, un băiat deosebit, profesionist” a declarat Movilă, despre fostul internaţional de tineret francez, ajuns acum la 33 de ani.

MARIAN DIMA (PRAHOVA)