Duminică, 5 mai, s-a încheiat cea de-a doua ediție a Memorialului ”Alexandru Amarandei”. Competiția a adunat 70 de echipe din țară și Republica Moldova, grupate pe cinci categorii de vârstă.

La grupa 2007, Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui a câștigat Memorialul ”Alexandru Amarandei”, după ce s-a impus în finala mare, scor 4-2, cu Real Junior Vaslui. Pe locul 3 s-a clasat Toro 2 Strășeni, care a învins în finala mică pe Atletic Bârlad, scor 3-0.

Jucătorul turneului: Diego Manolo (LPS Vaslui)
Golgheterul turneului: Bogdan Roșca (Toro 2 Strășeni)
Cel mai bun portar: Claudiu Tomoiagă (Real Junior Vaslui)

La 2009, câștigătoarea Memorialului este Atletico Bacău, care a câștigat finala cu Politehnica Iași, scor 3-2. Pe locul 3 s-a clasat Real Junior Vaslui, care a trecut în finala mică de Didi Junior Iași, scor 4-3.

Jucătorul turneului: Yanis Turcu (Politehnica Iași)
Golgheterul turneului: Yasin Yusuf (Atletico Bacău)
Cel mai bun portar: Ionică Spînu (Real Junior Vaslui)

La 2008, câștigătoare a fost LPS Vaslui, care s-a impus în finala mare cu scorul de 2-1 în fața CSȘ Târgu Neamț. În finala mică, Stejarul Cajvana a câștigat la penalty-uri, scor 3-2, disputa cu Sparta Chișinău, după ce la finalul timpului regulamentar tabela arăta scorul de 3-3.

În semifinale, LPS Vaslui a trecut de Stejarul Cajvana, scor 8-5, după ce în sferturi a învins pe Didi Junior Iași, scor 4-2. În faza grupelor, formația vasluiană a terminat prima cu maxim de puncte, după 10-0 cu Luceafărul Galați, 4-1 cu Artys Botoșani și 3-2 cu FC Bacău.

La 2010, câștigătoare este CSCT Buiucani, care a învins în finala mare pe Real Junior Vaslui, scor 4-0. În finala mică, FC Bacău a învins pe Aripile Bacău, scor 2-0. În semifinale, Real Junior a învins pe Aripile Bacău, scor 7-1, iar Buiucani a trecut de FC Bacău, scor 3-2.

În sferturi, Real Junior a trecut de Steaua Magică Iași, scor 6-0, după ce a câștigat grupa preliminară cu maxim de puncte, golaveraj 21-4.

La grupa 2011, finala mare a fost afacerea Didi Junior, prima echipă câștigând trofeul, după ce a trecut de echipa a doua cu scorul de 10-2. În finala mică, LPS Vaslui a trecut de Pumas Iași, scor 11-1.

Vasluienii au pierdut la mare luptă semifinala cu Didi Junior 2, scor 2-3. În faza grupelor, LPS Vaslui a remizat cu Didi Junior 1, scor 2-2, însă a trecut de Aripile Bacău, scor 4-2, și de Atletic Bârlad, scor 12-1.

Competiția a fost organizată de Real Junior Vaslui, cu sprijinul Primăriei Vaslui, LPS Vaslui, DJST Vaslui și AJF Vaslui.

ARTICOL DE CRISTI LAPA (VASLUI)