CSM Ceahlăul Piatra Neamț a reușit pe 14 februarie 2022 să semneze un contract cu un atacant din Liechtenstein, Yanik Frick, cel care a jucat contra României în preliminariile Campionatului Mondial din Qatar.

Yanik Frick vine în România din postura de jucător liber de contract, deși în 2021 a jucat în nu mai puțin de 12 meciuri pentru echipa națională a țării sale. Acesta are 23 de ani, iar din 2016 a bifat 26 de partide pentru selecționata de seniori a statului Liechtenstein pentru care a și marcat trei goluri. Anterior a bifat selecții și la naționalele de tineret și juniori ale aceluiași stat.

Ultima echipă de club la care a jucat este USD Pont Donnaz Hône Arnad Evançon din Serie D, Italia. Anterior însă, la diferite niveluri de vârstă, Yanik Frick a trecut prin vestiarele unor cluburi cunoscute iubitorilor de fotbal din România, precum italienii de la Siena, Perugia și Livorno, germanii de la Energie Cottbus, elvețienii de la St.Gallen sau FC Vaduz (Liechtenstein).

Contractul dintre CSM Ceahlăul și Yanik Frick se va încheia la vară, după terminarea sezonului 2021-2022. Ambele părți au convenit însă că la vară vor discuta din nou o eventuală prelungire a înțelegerii.

Primul meci amical în care antrenorul Florentin Petre îl va vedea la lucru pe Yanik Frick va fi miercuri, 16 februarie 2022, când CSM Ceahlăul înfruntă pe propriul teren pe CSM Focșani. Seria de jocuri amicale a nemțenilor va continua cu duelul de la Piatra Neamț cu CS Dante Botoșani (23 februarie), urmând ca pe 26 februarie să fie ”revanșa” cu CSM Focșani, pe terenul vrâncenilor. Ultimul meci de verificare al pauzei de iarnă  pentru trupa nemțeană va fi pe 5 martie 2022, la Piatra Neamț, cu CSM Pașcani.

Articol de Liviu Mihalcea (Neamț)