Voinţa Ion Creangă a reuşit ca în prima zi de vară a anului 2016 să îşi treacă în palmares încă un trofeu la nivelul judeţului Neamţ. Echipa din comuna de lângă Roman a câştigat ediţia din acest an a Cupei României, urmând a reprezenta judeţul în turul inaugural al întrecerii în sezonul 2016-2017.

Voinţa Ion Creangă a triumfat în faţa celor de la Bradu Borca după lovituri de departajare. La finalul timpului regulamentar de joc a fost 1-1, autorii golurilor fiind Florin Dodan (20), pentru Borca, şi Marius Doboş (60), pentru Ion Creangă. Având în vedere că au evoluat două dintre cele mai bune formaţii din judeţ, finala a fost disputată. N-a fost o confruntare cu mingi aruncate la întâmplare, jucătorii reuşind să ofere celor peste 100 de spectatori din tribună un fotbal apreciabil. Au profitat de altfel şi de un gazon bine întreţinut de către gazdele de la Roznov. În afara golurilor, ambele formaţii şi-au mai trecut în cont şi ocazii mari de a înscrie prin Bracău, Doboş (ambii de la Vointa), Brighiu şi Boboc (Borca).

Prelungirile partidei de la Roznov s-au disputat sub semnul echilibrului şi al gândului la loviturile de departajare. Rivalele din teren n-au vrut să rişte şi doar au vânat eventualele greşeli ale adversarului pentru a decide soarta partidei. Cum însă gafele n-au mai apărut s-a ajuns la loteria de la punctul cu var.

Primii au transformat cei de la Borca prin Brighiu, după care a egalat Bracău. Scrab a tras peste poartă, iar rezerva Bălăiţă a dus Voinţa în avantaj. Pentru ca frica de înfrângere să se cuibărească mai serios în sufletele “brazilor”, Donose a ratat şi el, iar Panainte a dus Voinţa la două goluri distanţă (3-1). Decarul de la Borca, Dodan, a mai dat ceva speranţe colegilor şi suporterilor săi (3-2), numai că Sergiu Matei a pus punct loteriei (4-2) şi Voinţa Ion Creangă a pus mâna pe mult doritul trofeu, urmând a reprezenta judeţul Neamţ în turul I al Cupei României, când va juca pe propriul teren cu o grupare de Liga 3.

Trebuie spus că Bradu Borca este la a doua finală consecutivă pierdută în Cupa Romnâniei în Neamţ, după ce în 2015, pe propriul teren, a fost învinsă de Victoria Horia, scor 1-3. Partida a fost arbitrată de Cosmin Apetrei (Roznov), Ovidiu Arusoaie (Piatra Neamţ) şi Cosmin Cercel (Piatra Neamţ), observator fiind Vasile Vamanu (Piatra Neamţ).