Luiza Către este componentă a echipei ACS Unirea Tămăşeni care evoluează în întrecerea băieţilor la categoria Juniori E (U11). Sportiva este născută în anul 2005 şi a debutat într-un meci din ultima rundă a turului. Atunci, Unirea Tămăşeni a pierdut la CSM Ceahlăul Piatra Neamţ. „A avut ceva emoţii pentru că juca prima dată un meci oficial în campionat, dar i-au trecut repede. Îi place fotbalul la nebunie şi nu s-a ferit în niciun moment. E ambiţioasă“, a povestit antrenorul Cătălin Dumitriu, cel care este şi profesor de sport la şcoala din Tămăşeni.

Obiectiv: competiţiile şcolare şi Cupa Tymbark

Luiza Către nu este singura fată din Tămăşeni care este în vederile antrenorului pentru legitimare. Alte trei fete vor juca şi în retur pentru Unirea Tămăşeni, iar experienţa acumulată în meciurile cu băieţii va fi folosită în competiţiile de fete din cadrul Cupei Tymbark şi din cadrul Olimpiadei Gimnaziilor. Cătălin Dumitriu a precizat că le va legitima sigur şi pe Alexandra Ioana Antal, Ema Denis Chili şi Eliza Carina Chile. „Pe viitor, pe Luiza Către o văd jucând fundaş, iar pe Ema Chili de la mijloc în sus pentru că are o tehnică foarte bună. Ştie cu mingea cum se spune. Toate însă sunt fete foarte serioase şi muncitoare. Sunt fete care vor să înveţe cât mai bines să joace fotbal şi mă bazez pe ele pentru competiţiile viitoare la nivel şcolar. Toate sunt eleve ale Şcolii din Tămăşeni şi au jucat în acest an la turneul final al Cupei Tymbark. Au văzut cât de frumos poate fi la un asemenea nivel şi îşi doresc să ajungă măcar la turneul final şi la urmatoarea ediţie. Dar un obiectiv important este să ajungem cât mai sus şi la Olimpiada Gimnaziilor“, a afirmat Cătălin Dumitriu.

ACS Unirea Tămăşeni este reprezentată de echipe în toate competiţiile de junior din Neamţ în sezonul 2017-2018. A avut echipe înscrise la Memorialele „Gheorghe Ola“ şi „Gheorghe Ene“ şi continuă participarea în campionatele judeţene de Juniori C (U15), Juniori D (U13) şi Juniori E (U11).