Cluburile de Liga 3, CSM Ceahlăul și FC Ozana, dar și Futsal Ceahlăul, au răspuns afirmativ invitației venite de la DJST Neamț.

Cluburile cu activitate legată de fotbal din Neamț au acceptat invitația Direcției Județene pentru Sport și Tineret Neamț de a participa la acțiunea ”Fotbal cu… jucării pentru copii”.

La mijlocul lunii decembrie, în cele trei mari orașe ale județului, la Piatra Neamț, Roman și Târgu Neamț, oamenii din lumea sportului au încercat să le aducă un zâmbet pe buze unor copii din centre speciale. La fel ca în 2018, momentul culminant al manifestării a avut loc în timpul meciului vedetă, iar la marcarea primului gol în acel duel, spectatorii din tribune au aruncat cu jucării de pluș pe suprafața de joc.

Cadourile au fost adunate în locuri special amenajate și oferite mai apoi copiilor nevoiași. „Dacă în 2018 s-a organizat acest eveniment doar la Piatra Neamț, în 2019, cei de la DJST Neamț au răspândit bucuria dăruirii de jucării și nu numai și în celelalte orașe din județ ceea ce a fost foarte bine. Și fiecare eveniment în parte a fost o reușită. Cel mai important este că s-au umplut sălile de fiecare dată și că spectatorii au venit cu sufletul deschis să vadă sportivii și să aducă jucării celor care au nevoie”, a declarat Cristian Vornicu, președintele Futsal Ceahlăul Piatra Neamț.

Sala Ceahlăul din Piatra Neamț a adunat la start o echipă de juniori de la CSM Ceahlăul Piatra Neamț și trei echipe de juniori de la LPS Piatra Neamț, copii de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Alexandru Roșca” Piatra Neamț și Clubul de dans Artis Piatra Neamț, dar și seniorii de la CSM Ceahlăul Piatra Neamț și Futsal Ceahlăul Piatra Neamț. Au fost în total trei meciuri și două momente artistice. Încântați de cele întâmplate au fost în mod special jucătorii din Mali legitimați la echipa de Liga 3, ei participând pentru prima dată la o astfel de întâlnire.

Juniorii de la LPS, CSM, AS Juniorul, plus junioarele de la ACS Vulpițele Galbene, toate aceste echipe fiind din Roman au adunat în sală oameni de toate vârstele la ”Fotbal cu… jucării pentru copii” organizat în orașul de la malul Moldovei, în Sala Sporturilor. Clubul de qwan ki do, BAO Roman, a oferit o demonstrație, dar ”momentul jucăriilor”s-a petrecut în meciul veteranilor fotbalului romașcan. Odată cu echipă în Liga 2, suporterii din acest oraș au putut vedea la lucru foști jucători ai echipei locale.

La Târgu Neamț, au fost mai întâi trei jocuri între echipele liceelor din orașul de la malul ”Ozanei cea frumos curgătoare” din amintirile lui Ion Creangă: Colegiul Național ”Ștefan cel Mare”, Colegiul Tehnic ”Ion Creangă” și Liceul ”Vasile Conta”. Apoi, au pus umărul la reușita momentului juniorii de la FC Ozana Târgu Neamț și CSS Târgu Neamț, dar meciul vedetă a fost între seniorii de la FC Ozana (Liga 3) și Speranța Răucești (Liga 4 Neamț).

Articol de Liviu Mihalcea (Neamț)