Foști și actuali jucători de fotbal s-au reunit în Sala Ceahlăul pentru un eveniment în urma căruia sute de jucării au ajuns la copiii din Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Alexandru Roșca” din Piatra Neamț.

”Fotbal cu… jucării pentru copii” a fost un moment special dăruit de lumea sportului din Piatra Neamț copiilor ce își duc traiul de zi cu zi în Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Alexandru Roșca”.

Evenimentul a avut loc în Sala Ceahlăul, acolo unde au evoluat foști jucători ai Ceahlăului sub titulatura de Old Boys, componenții actuali ai echipelor CSM Ceahlăul (Liga 3) și ai Futsal Ceahlăul (Liga 2), dar și o echipă a presei pietrene. Organizarea a revenit reprezentanților cluburilor amintite mai sus, dar și a celor de la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Neamț. Ideea a fost ca fiecare om prezent la sală – sportiv, arbitru, organizator sau simplu spectator – să aibă asupra sa măcar o jucărie de pluș pe lângă alte posibile cadouri pentru cei mici. Iar oamenii au venit. Și-au adus și jucării, și dulciuri, și fructe. Plușurile au fost păstrate pentru un moment special. Până atunci însă au apreciat din tribune spectacolul de dans oferit de copiii și tinerii de la clubul Ray’s Dance, după care au revăzut la lucru pe Old Boys Ceahlăul în meciul lor contra jurnaliștilor.

Și astfel pe parchetul bătrânei arene sportive pietrene au putut fi văzuți Angelo Alistar, Mihai Nemțanu, Valentin Avădanei, Codruț Domșa, Florin Anton, Remus Munteanu – actual ministru secretar de stat în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, Tiberiu Șerban, Lucian Amarghioalei, Lidi Chertic și Cătălin Ștefănescu, fost fotbalist la Steaua și actual jucător la Petrolul Ploiești. Toți acești oameni au în trecutul lor multe meciuri jucate în galben și negru sub Pietricica. Meciul a început cu două echipe egale din punct de vedere numeric, în formule de 5+1. Pe parcurs însă,”presa” a trecut la canotaj, adică la echipajul de ”8+1”, și a primit și sprijinul necondiționat al arbitrilor, foarte buni pasatori fără preluare. Elevii CSEI ”Alexandru Roșca” au bucurat oamenii cu exercițiile lor de gimnastică, dovedind că muncesc serios în timpul anului, că își merită medaliile câștigate în competițiile dedicate lor și că Moș Crăciun nu greșește trecându-le pragul.

Momentul cel mai emoționant a fost în timpul meciului al doilea dintre Futsal Ceahlăul (antrenor Gabriel Bucur) și CSM Ceahlăul (antrenor Gabriel Rădulescu). Spectatorii au fost anunțați că trebuie să arunce jucăriile de pluș pe parchet în momentul marcării primului gol al disputei. Futsal Ceahlăul a deschis scorul, iar din tribune au zburat plușurile spre bucuria tuturor celor prezenți în sală. Jucăriile au fost strânse de către voluntari, ”echipă” alcătuită dintr-o atletă de la CS Ceahlăul și handbaliști juniori II de la LPS Piatra Neamț, pregătiți de antrenorul Răzvan Caba.

S-au adunat mai mulți saci cu jucării, cu dulciuri, cu fructe care au fost pe placul copiilor de la ”Roșca”. Un spectator a donat un joc PlayStation, dar un alt cadou care a atras aplauze a fost din partea Asociației Culturale ”Viva Allegria” care a oferit 200 de bilete la piesele ce se vor juca la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț.

Practic, nici rezultatul celui de-al doilea meci nu a contat. Interesant este însă că într-o repriză s-a jucat cu minge de futsal, iar în alta cu minge de fotbal. Și fiecare echipă a câștigat câte o repriză. Arbitrajul a fost asigurat de Vlad Urzică (arbitru asistent FIFA), Ovidiu Arusoaei (arbitru asistent Liga 2), Cosmin Apetrei (arbitru Liga 3) și Cosmin Cercel (arbitru asistent Liga 3).

Articol de Liviu Mihalcea (Neamț)