CSM Focșani 2007, campioana județului Vrancea în 2017 la fotbal, a devenit mai mult decât favorită la promovarea în Liga 3 după primul meci din barajul cu Teiului Poiana Teiului, campioana din Neamț. Focșănenii au învins cu 2-1 prin golurile marcate de Pasăre (31) și Popa (83), în timp ce gazdele au înscris prin Severin (76). Meciul a avut loc la Bicaz și a fost urmărit din tribune de aproape 300 de spectatori, dintre care 60 veniți de la Focșani.

Ambele echipe au intrat pe teren montate pentru a dovedi că merită să facă un pas serios spre Liga 3. Gazdele chiar au marcat repede, numai că reușita lui Negru (3) a fost anulată de arbitri pe motiv de ofsaid. Apoi, meciul a ”curs” pe undeva pe la mijlocul terenului, cu un plus pentru oaspeți. Focșaniul a arătat un plus de pregătire fizică și chiar de coeziune în ceea ce a făcut pe teren, dar primul gol l-a marcat în urma unui contraatac pornit din propria jumătate. Teiul a avut o situație promițătoare, iar vrâncenii au purtat un contraataac din pase din prima până la Pasăre, care a scăpat singur cu Coșa, l-a driblat pe portarul nemțenilor și a marcatdin interiorul careului. Până la pauză, Focșaniul a reușit să domine și să își creeze ocazii, numai că tabela nu s-a mai schimbat.

S-a schimbat însă fața jocului după pauză. Dar și vremea. Asta pentru că la Bicaz a început o ploaie violentă, care nu a stricat însă gazonul. Și Teiul Poiana Teiului a fost echipa mai bună. Gazdele au împins jocul spre butul vrâncenilor, iar Furtună putea egala din lovitură liberă dacă portarul Lazăr nu scotea mingea de sub bară cu un reflex de zile mari. Câteva zeci de secunde mai târziu același portar a avut șansă al șutul de la distanță expediat de Panainte, dar a intervenit excepțional la șutul din apropiere al lui Marei.

Totuși, Teiul a egalat prin rezerva Severin, care a marcat cu un șut din teriorul careului focșănean (76). Impulsionată de golul egalizator, Teiul a forțat desprinderea, dar s-a văzut învinsă la gafa lui Panainte. Fundașul nu a respins la o centrare destul de slabă venită din stânga atacului focșănean, Popa (83) a preluat în marginea careului lui Coșa și l-a învins pe acesta din urmă. Pentru ca „cercul” să se închidă, Teiul a mai marcat un gol în prelungiri, dar şi acesta a fost anulat pe motiv de ofsaid.

„Consider că meritam măcar un egal după acest meci. Echipa noastră a jucat mult mai bine în partea a doua a meciului, ne-am creat ocazii importante şi am primit un gol în final de meci pe o gafă personală. Va fi meci de luptă la Focşani. Avem în echipă jucători care în 2016 au întors soarta promovării după ce cu echipa lor de atunci, Voinţa Ion Creangă au pierdut cu 0-1 acasă cu Luceafărul Mihai Eminescu din Botoşani. Atunci au câştigat cu 5-1 în retur”, a declarat Lucian Cozma, antrenorul echipei nemţene.

Meciul retur va fi la Focşani în ziua de 24 iunie 2017, cu începere de la ora 17:30.