Formația pietreană are cea mai bună apărare dintre toate cele 99 de echipe care au început competiția

CSM Ceahlăul Piatra Neamț a încheiat sezonul de vară-toamnă al Campionatului Național U17, ediția 2022-2023, cu o performanță remarcabilă. Echipa pregătită de Daniel Mahu-Moisii și Andrei Vițelaru a reușit performanța de a primi doar trei goluri în 16 meciuri oficiale disputate, dintre care 14 în campionat și două în Cupa Național U17.

În plus, CSM Ceahlăul nu a pierdut nici un meci. Adversarii care au înscris împotriva pietrenilor sunt LPS Roman, două goluri în sezonul regulat (scor 3-2 pentru CSM Ceahlăul) al Campionatului Național U17, și LPS Vaslui, un gol marcat în play-off (victorie pentru nemțeni cu 4-1).

”Echipa aceasta muncește din greu, sunt copii care visează la înalta performanță și care speră să facă pasul spre fotbalul mare. Sunt copii talentați, ascultători, disciplinați, ambițioși și aceste calități ne fac nouă, antrenorilor, viața mai ușoară în procesul de instruire. Nu vorbim de obiectiv, dar visăm la a ajunge cât mai sus atât în campionat, cât și în cupă”, a declarat Daniel Mahu-Mosii, antrenorul principal al CSM Ceahlăul U17. Lotul acestei formații pentru sezonul actual este următorul: Tudor Ifrim, Teodor Stan, Florin Hâncu, Adrian Bracău, Victor Botezatu, Bogdan Curbăt, Cristian Coroi, Matei Ilioaia, Sebastian Roșu, Petruț Chiriac, Ștefan Andrei, Octavian Costan, Bogdan Mitronche, Sebastian Mitronche, Nicolas Corugă, Silvian Panainte, Maxim Budu, Vlad Munteanu, David Orchianu, Tudor Gavriluță, Ștefan Stan, Ovidiu Mahu-Moisii, Rareș Tudosă, Andrei Porumbița, Costin Asavinei, Lucian Moraru.

De menționat este faptul că CSM Ceahlăul încheie bine anul 2022 la nivelul rezultatelor juniorilor. Asta după ce în vară, echipa de juniori mari a jucat finala Campionatului Național U19, pierdută cu Unirea Bascov (scor 0-3). Din echipa care a disputat acel meci cu trofeul pe masă la Râmnicu Vâlcea, astăzi mai joacă Alex Anton la Politehnica Iași (Liga 2), Teodor Amihăiesei (Liga 3, Alba Iulia), Alex Ștefănescu (Liga 3, CSM Bacău sub formă de împrumut de la CSM Ceahlăul), Matei Lungu, Denis Lăcustă și Alexandru Catău (toți la CSM Ceahlăul), în timp ce Ovidiu Luca a ajuns în corpul arbitrilor de Liga 1 la futsal. În acest sezon, cu o medie de vârstă mai mica cu un an decât a adversarilor, CSM Ceahlăul U19 s-a calificat în faza play-off a Campionatului Național U19.

Text: Liviu Mihalcea (Neamț)
Foto: Nelu Messi-Photography