CSM Ceahlăul Piatra Neamţ a pornit la drum săptămâna trecută, iar acum se află în faţa primului meci oficial în calitata de gazdă în Liga 5, Seria 2. Tinerii galben-negri vor juca pe arena pe care până nu demult evolua în Liga 1 echipa locală înfiinţată în 1919 şi adusă la stadiul de faliment în 2016. Cei de la CSM Ceahlăul speră că vineri, 16 septembrie 2016, la ora 17:30 vor fi în tribune câteva zeci de spectatori care să asiste la partida cu Viitorul Podoleni şi care, mai ales, să susţină noua grupare de pe „Municipal“.

Şi pentru a arăta că va fi o echipă bună a Ligii 5, Seria 2, dar şi pentru a dovedi că munca începută se face serios, CSM Ceahlăul Piatra Neamţ a debutat fericit în noul sezon competiţional. Primul meci oficial din istoria al echipei ce vrea să continue tradiţia fotbalistică la Piatra Neamţ s-a înregistrat pe 11 septembrie 2016 la Ţibucani, o comună situată la 40 de kilometri de oraşul de la poalele Pietricicăi. Partida a adunat în preajma terenului cîteva zeci de oameni dornici să vadă acasă la ei pe Ceahlăul. Gazonul a fost de Liga 5, adică unul tare şi uscat, dar oaspeţii au ţinut să aprecieze eforturile adversarului de a oferi condiţii cît mai bune.

Gazdele, Stejarul Ţibucani, n-au avut în sezonul precedent vreun parcurs reuşit, dar acum priveau cu încredere spre un meci care atrăgea atenţia lumii fotbalistice din Neamţ. Conform  spuselor lui Toader Şteţ, antrenorul principal al CSM Ceahlăul, adversarul a jucat cu dârzenie, vrând să arate că noua echipă de la Piatra Neamţ va avea viaţă grea chiar şi-n Liga 5. Primii care au marcat au fost oaspeţii, Gabriel Zaharia marcând în minutul 10. Poate că prea încrezători în forţele lor după deschiderea scorului, tinerii Ceahlăului s-au văzut însă conduşi pe tabela de marcaj destul de repede. Alin Băluţ (19) şi Daniel Vârvea (32) au întors soarta meciului în favoarea gazdelor, numai Andrei Apostol (35) a readus repede liniştea în tabăra proprie. După pauză CSM Ceahlăul a controlat meciul. A reuşit să se acomodeze ăi mai bine la condiţiile de joc şi astfel a mai marcat de două ori prin Vasile Lupei (65) şi Gabriel Zaharia (67), ultimul reuşind astfel prima „dublă“ a noii echipe pietrene într-un meci oficial.

CSM Ceahlăul nu este şi primul lider al ierarhiei seriei din care face parte, pentru că în runda inaugurală Energia Pângăraţi a trecut cu 5-0  de Voinţa Dochia. În grupa respectivă s-au mai disputat partidele: Viitorul Podoleni – Flacăra Brusturi 3-0, Ozana Timişeşti – Zorile Urecheni 1-2, Olimpia Grinţieă a stat. Rezultatele consemnate în Seria 1 a Ligii 5 Neamţ au fost: Moldova II Cordun – Voinţa Boteşti 4-3, Siretul Doljeşti – Arsenal Văleni 1-0, Voinţa Valea Ursului – Voinţa Bozieni 2-2, Stejarul Stăniţa – Viitorul Ruginoasa 2-3, Unirea Dulceşti a stat.