CSM Ceahlăul Piatra Neamţ va sta în cantonament zece zile la Sovata, în perioada 3-12 februarie 2017, acolo unde conducerea tehnică a formaţiei de Liga 5 din Neamţ va pune accent pe acumulări din punct de vedere fizic. Toader Şteţ, antrenorul nemțenilor, a afirmat că în funcţie de condiţiile de pregătire din staţiunea montană amintită, jucătorii săi se vor pregăti şi cu mingea.

„Vom pune accent pe acumulări din punct de vedere fizic. Ne dorim ca aceşti copii să crească, să aibă suflu, să poată pune în aplicaţie ceea ce lucrăm la antrenamente. Acest cantonament trebuie văzut ca un pas normal în procesul nostru de dezvoltare ca echipă şi ca şi club“, a declarat Toader Şteţ.

Cât priveşte lotul convocat pentru cantonamentul de la Sovata, acesta a suferit modificări faţă de cel cu care CSM Ceahlăul a terminat sezonul competiţional din toamna anului precedent. Astfel, antrenorul principal al nemţenilor a renunţat pentru moment la serviciile jucătorilor Adrian Roşu şi Șfetan Ştefănoaia şi a cooptat alţi trei fotbalişti: Cătălin Mateeş, Robert Şimon şi Teodor Todiresei. Pe viitor, vor mai putea apărea schimbări în ceea ce priveşte jucătorii folosiţi în următorul sezon competiţional. Au fost urmăriţi unii jucători cu ceva mai mare experienţă în Liga 4 Neamţ care ar putea fi chemaţi să se alăture acestui proiect, dar ochii antrenorilor sunt îndreptaţi în mod serios spre juniorii de la LPS Piatra Neamţ.

Nu doar cantonamentul de la Sovata este important pentru conducerea tehnică a CSM Ceahlăul, ci şi perfectarea unei serii de jocuri amicale care să aibă loc până la reluarea sezonului oficial în Neamţ. Primul posibil adversar este CS Lacul Ursu Mobila Sovata, echipă din localitatea în care va merge echipa pietreană în cantonament şi care face parte din Liga 4 Mureş. La revenirea însă la Piatra Neamţ se vor relua pregătirile pe plan local, dar vor începe duelurile de verificare în compania unor formaţii de Liga 3 şi a uneia de Liga Elitelor U19.

CSM Ceahlăul are numai victorii înregistrate până acum în Liga 5, Seria 2 din Neamţ, dar şi-n faza judeţeană a Cupei României Timişoreana. De fapt, promovarea în Liga 4 şi un parcurs cât mai lung în cupă este obiectivul pe termen scurt al nemţenilor.

Lotul CSM Ceahlăul pentru cantonamentul de la Sovata este următorul: portari – Marius Chelaru, Alexandru Cotună, Eduard Chiruţă; fundaşi – Marius Catrinoi, Alexandru Smău, Cătălin Mateeş, Cosmin Rotaru, Mihnea Albu; mijlocaşi – Eduard Butunoi, Robert Şimon, Leonard Arghir, Sorin Pintilie, Ştefan Ungureanu, Cristian Barb-Copoţ, Andrei Apostol; atacanţi – Ioan Zaharia, Teodor Todiresei, Vasile Lupei, Andrei Mateciuc, Robert Vasile.