FOTO: Facebook/ Speranța Răucești

Echipa la care activează foști jucători ai FC Ceahlăul în Liga 1 va disputa barajului de promovare în Liga 3 cu ACS Juniorul Suceava.

CS Speranța Răucești a confirmat calculele hârtiei și a câștigat Liga 4 Neamț cu o etapă înainte de terminarea sezonului. În ultima rundă disputată, cea cu numărul 17, Speranța a jucat pe propriul teren cu Viitorul Podoleni și avea nevoie de o victorie pentru a fi sigură de locul 1. Iar pe teren echipa din Răucești s-a impus fără probleme și încheiat disputa cu un scor de tenis, 6-2, golurile gazdelor fiind semnate de Patrichi (3), Vavrița (2) și Șerban. Speranța a adunat astfel 48 de puncte, cu 5 mai multe decât Victoria Horia, principala sa urmăritoare. În cel din urmă meci al sezonului în actuala ediție de campionat, Speranța va evolua tocmai pe terenul celor de la Horia, în derby-ul a cărui miză este doar orgoliul. Cât privește parcursul în actuala ediție, Speranța a înregistrat până acum 16 victorii și un singur insucces. Înfrângerea a venit în etapa 10, prima din 2022, atunci când la Răucești s-a impus Voința Ion Creangă cu 3-2.

Clasamentul golgheterilor îl are în frunte pe atacantul Speranței, Dragoș Patrichi, care a ajuns la 20 de goluri marcate, în timp ce locul secund este ocupat de Iulian Constantinescu (Viitorul Podoleni, 17 goluri), iar podiumul este completat de Sergiu Gugoașă (Unirea Trifești, 13 goluri). Speranța și Juniorul Suceava se vor duela pentru un loc în Liga 3 în barajul programat în a doua jumătate a lunii iunie pe 18 și 25.

De menționat că Speranța Răucești are în componență foști jucători de la FC Ceahlăul, precum atacantul Dragoș Patrichi, mijlocauș Mădălin Popa, fundașul Andrei Vițelaru sau portarul Alexandru Hărăguță, ultimul venind de la CS Dante Botoșani (Liga 3) în iarna care a trecut. De asemenea, cinci dintre componenții acestei formații joacă și-n Liga 2 la futsal, pentru Futsal Ceahlăul Piatra Neamț, cum este cazul portarului Ionuț Bicleanu și jucătorilor de câmp Vasile Avram, Alexandru Bordeanu, Alexandru Smău și Ionuț Apostoae.

Dacă CS Speranța Răucești va reprezenta Neamțul în barajul de promovare în a Liga 3 și poate chiar și-n acest eșalon din august, AS Victoria Horia va reprezenta județul în Cupa României. Echipa de lângă Roman a câștigat faza județeană după o finală disputată chiar cu Speranța și adjudecată după lovituri de departajare.

Articol de Liviu Mihalcea (Neamț)