CSM Ceahlăul Piatra Neamț are doi noi jucători de la care speră că își vor aduce aportul la realizarea obiectivului imediat și anume calificarea în play-off-ul Ligii 3, Seria 1.

Antrenorul Florentin Petre se va baza de acum înainte și pe serviciile fundașului central Alexandru Ichim și ale atacantului Antonio Agafiței. Ambii au semnat contracte valabile până în vara anului 2022 cu posibilitate de prelungire.

Alexandru Ichim are 32 de ani, este originar din Piatra Neamț și vine de la liderul seriei din care face parte CSM Ceahlăul, adică de la CS Dante Botoșani. Ichim și-a început cariera la Piatra Neamț, fiind junior și apoi jucând ca și senior pentru FC Ceahlăul în Liga 1. Fotbalistul are în palmares 99 de apariții în Liga 1 și patru goluri marcate, toate pentru FC Ceahlăul în sezonul 2012-2013.

Antonio Agafiței are 20 de ani și este tot pietrean. A început fotbalul în orașul de la poalele Pietricicăi, a făcut o parte din juniorat la FCSB, iar în sezonul 2020-2021 a fost la CSM Ceahlăul Piatra Neamț. În ultima jumătate de an a îmbrăcat tricoul unei alte divizionare C, în spață CSM Focșani.

La capitolul veniri, CSM Ceahlăul a mai bifat o ”revenire”. Mijlocașul Marius Matei (19 ani) este venit sub formă de împrumut de la Unirea Slobozia, echipă de Liga 2 pentru care a jucat în actualul campionat în unsprezece partide, marcând un gol și reușind o pasă de gol. Matei are contract cu CSM Ceahlăul tot până la vară.

De la gruparea nemțeană au plecat până acum portarul Teodor Cîmpianu, fundașii Flavius Dumbrăvean și Cristian Ursu, mijlocașul Denis Botezatu și atacanții Adrian Moldovanu și Dragoș Mucuță.

Articol de Liviu Mihalcea (Neamț)