În finala Cupei, desfășurată pe Stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin, Viitorul Șimian a dispus cu 6-0 de Știința Broșteni, după ce a cucerit și titlul în Liga a V-a Mehedinți.

Golurile marcate de Andrei Enea (‘13, ‘28, ‘51), Mădălin Mătăsăreanu (‘31, ‘67) și Robert Văcuță (‘73) au adus, în premieră, eventul pentru Viitorul Șimian, echipă înființată în urmă cu 3 ani. “Eram favoriți și era normal să câștigăm finala. Jocul a fost echilibrat până în momentul în care am deschis scorul. Am întâlnit campioana Ligii a V-a, o echipă masivă, cu mulți jucători experimentați, din județul Gorj. Pregătirea fizică a făcut ca diferența de scor să fie așa mare”, a spus fundașul echipei din Șimian, Relu Țurai. Echipa sa va juca, pe 1 august, în primul tur al Cupei României – faza națională.

În finala fazei județene, Viitorul Șimian a mizat pe: Adrian Nedelcea – Robert Văcuță, Relu Țurai, Daniel Ciobanu, Constantin Bologa (‘46 Denis Bălulescu), Laurențiu Prundeanu, Adelin Pătrașcu, Mihai Schintee (cpt.), Costinel Stanciu, Mădălin Mătăsăreanu (‘73 Mihai Zaharescu) și Andrei Enea.

Știința Broșteni, prima echipă din Liga a V-a care a ajuns în finala Cupei României la Mehedinți, a replicat prin: Marius Tudosie – Ovidiu Zâmța (cpt), Ion Drăghici, Cosmin Nueleanu, Remus Trică (‘54 Cătălin Andronache), George Bertea, Ștefan Bănică (’46 Viorel Pătru), Mihai Sucilă, GheorgheTudoran, Sebastian Cojocaru și Adrian Măreșescu.

Cele 2 finaliste au fost premiate de președintele AJF Mehedinți, Dumitru Paraschiv