După ce și-a adjudecat Cupa Libanului, antrenorul severinean Valeriu Tița a câștigat Cupa Ligii și, mai nou, Supercupa. Revenit anul trecut în Liban, după experiența nereușită din Arabia Saudită, Tița continuă să impresioneze la Nejmeh Beirut, cu care a cucerit trei trofee în doar două luni. În finala Cupei Libanului, echipa olteanului a învins Al Ahed Beirut, cu scorul de 5-4, după loviturile de departajare.

A urmat Cupa Ligii, unde a câștigat, cu 1-0, finala cu Al Anser Beirut, iar în Supercupă a trecut, cu 2-0, de campioana Al Safa Beirut, nimeni alta decât fosta sa echipă, cu care se clasa pe locul secund în urmă cu doi ani. Cu Nejmeh SC, Tița a încheiat campionatul pe locul al treilea, iar obiectivul pentru noul sezon îl reprezintă cucerirea titlului.

Remiză cu echipa lui Vițelaru

În prima etapă a sezonului 2016-2017, Nejmeh SC a remizat, pe propriul teren, scor 1-1, cu Racing Beirut, club la care joacă și fostul fotbalist al Ceahlăului Piatra-Neamț, Andrei Vițelaru. După ce a avut la unele dintre fostele echipe și jucători severineni, precum George Ciobanu (Al Ittihad Aleppo), Dorel Stoica (AS Shorta Damasc) și Georgian Tobă (Al Safa Beirut), Tița n-a mai adus români la Nejmeh SC.

“Regula în fotbalul arab e să ai doar trei străini la echipă. Aici am un sârb, un sirian și un ghanez. E imposibil să aduc momentan un român. De altfel, în Liban joacă doar un român, Viţelaru, care a evoluat în trecut la Ceahlăul. Iar ca antrenor străin am rămas doar eu, după ce Eugen Moldovan a fost demis, la finele sezonului trecut, de la Racing Beirut. Al Nejmeh joacă pe stadionul echipei naționale, care are 50.000 de locuri. Media noastră e de 15.000 de spectatori, iar obiectivul e titlul. Campionatul din Liban e mai slab decâț cel din România, dar sunt câteva echipe care ar putea face față în Liga I”, a declarat Tița.

Antrenorul severinean e angrenat și în Cupa Asiei, competiție pe care și-a adjudecat-o în 2009, cu Al-Ittihad Aleppo. Fostul jucător în prima ligă din România, la Corvinul Hunedoara și Maroc, la Olimpique Casablanca și Raja Casablanca, severineanul Valeriu Tița a antrenat Dierna Orșova (Liga 3), CS Minerul Valea Copcii Mehedinti (Liga 3), CS Termo Severin (Liga 4), FC Drobeta (Liga 2), Al-Ittihad Aleppo (Siria, Liga 1), echipa națională de seniori a Siriei, Al-Shorta Damasc (Siria, Liga 1), Al-Sharjah (Emiratele Arabe Unite, Liga 1), Al-Faisaly Amman (Iordania, Liga 1), Al-Safa’ Beirut (Liban, Liga 1) și Al-Orobah Sakakah (Arabia Saudită, Liga 1).