Campioană a Ligii a 4-a Mehedinți, încă de acum cu 3 etape, Recolta Dănceu a învins “lanterna roșie” Real Vânători, scor 3-1, în ultima rundă a sezonului 2021-2022. După joc, echipa comunei Jiana a primit cupa pentru titlul județean, precum și medaliile de campioană, prin partea președintelui Asociației Județene de Fotbal Mehedinți, Louis Moisescu.

Pentru Recolta, sezonul nu s-a încheiat încă. Echipa din satul Dănceu este angrenată în semifinalele Cupei României – faza județeană Mehedinți, urmând să joace duminică cu AS Turnu Severin, dar cel mai important examen îl  va susține pe 18, respectiv 25 iunie, când va întâlni campioana Ligii a IV-a Arad, ACB Ineu, în dublă-manșă, contând pentru promovarea în Liga 3. Echipa din Dănceu speră să devină a doua reprezentantă a județului Mehedinți în Liga 3, după Viitorul Șimian, promovată vara trecută.  Județul Arad a avut 5 echipe în sezonul recent încheiat de Liga 3 și anume: Crișul Chișineu-Criș, Șoimii Lipova, Gloria Lunca Teuz-Cermei , Progresul Pecica și Frontiera Curtici, ultima retrogradată, după ce promovase vara trecută. “Meritam pe deplin acest titlu, fiindcă am încheiat campionatul neînvinși, cu 20 de victorii și 2 remize, la mare distanță de Pandurii Cerneti și AS Turnu Severin. Vrem să câștigăm și faza județeană a Cupei României, dar mai ales să promovăm în Liga 3. Nu va fi ușor, fiindcă întâlnim reprezentanta unui campionatul județean puternic, care aproape în fiecare  an reușește să promoveze, dar și noi avem o echipă valoroasă și vom demontra acest lucru la baraj”, a declarat jucătorul Recoltei Dănceu, Alexandru Crăiașu – Ștetea. Mijlocașul de 20 de ani a fost și golgheterul echipei, cu 16 goluri. Per total, Recolta a înscris de 105 goluri și a primit doar 16, în cele 22 de etape.

Înființată în anii 70, Recolta Dănceu a mai câștigat Liga 4 Mehedinți în 2012, dar la meciul de baraj a fost surclasată cu 9-2 de doljenii de la Jiul Podari, pe Stadionul Minerul din Motru. La vremea respectivă, barajele pentru promovarea în Liga 3 se jucau într-o singură manșă, pe teren neutru.

Dacă echipa satului Dănceu n-a jucat niciodată în Liga 3, Municipiul Ineu a avut în trecut inclusiv reprezentantă în Liga 2, pe când echipa se numea FC Tricotaje, în 2003-2005. Sub titulatura CS Ineu, echipa a retrogradat în 2015 din Liga 3. Clubul initial s-a numit Victoria Ineu și a fost înființat în 1920. A jucat pentru prima dată în Liga 3 în 1978.

Articol de Mircea OGLINDOIU