Campioana Maramureşului s-a decis pe o ploaie torenţială, cu aproximativ 500 de spectatori în tribunele stadionului "Viorel Mateianu" din Baia Mare. Meciul dintre Viitorul Ulmeni (alb-albastru) şi Avântul Bârsana a fost câştigat de ocupanta primului loc din Seria Sud, gruparea antrenată de Petre Ilieş impunându-se cu scorul de 2-1, după ce la pauză a fost 2-0. Vlad Vanca şi Marius Feraru au semnat golurile învingătorilor, iar de la învinşi reuşita a aparţinut lui Cosmin Marincean.

Dacă în prima parte Viitorul Ulmeni a avut iniţiativa aproape în totalitate şi scorul putea fi mult mai mare, în partea secundă rolurile s-au inversat, jucătorii noii campioane a Maramureşului cedând fizic. Pe acest fond, dar şi cu un om în minus, Avântul Bârsana a alergat după egalare, şi chiar putea să o obţină în ultimele minute ale partidei, dar şutul din unghi expediat de atacant a trecut prin faţa liniei porţii. Viitorul Ulmeni putea închide conturile mult mai devreme, jucătorii campioanei având nişte contraatacuri foarte periculoase, dar fiind extrem de neinspiraţi la finalizare.

Viitorul Ulmeni va mai avea de trecut încă două hopuri, în cele două manşe ale barajului pentru promovare urmând să se dueleze cu campioana judeţului Sălaj, Unirea Mirşid. Meciul tur este programat la Ulmeni pe 18 iunie, iar returul o săptămână mai târziu, în 25 iunie, în deplasare.

Bucuria câştigării barajului s-a concretizat și într-o cerere în căsătorie, la finalul partidei jucătorii de la Ulmeni ieşind pe teren cu un mesaj pe care scria: ”Amalia, vrei să fii soţia mea?” Gabriel Danciu, portarul celor de la Ulmeni şi fost component al FCMU şi FCM Baia Mare, şi-a cerut iubita în căsătorie în acest inedit mod, iar aceasta a acceptat fără nicio ezitare.

Avântul Bârsana: Paşcu – Coşa, Perţa, E. Dăncuş, Eudean, Gheorghei (Ţiple), Ştefanca (Rusalim), Stan, Baias, R. Deac. Rezerve: Radu, Bîrsan şi Rusu. Antrenor: Teodor Ştefanca.
Viitorul Ulmeni: Danciu – Hauşi, Vanca, Trif, Ignat, Borota, Sabou, Balmoş, S. Chiorean (Dîrle), Ardeleanu (Răduneaţă), Feraru. Rezerve: Toth, Vălean, Nemeti, D. Chiorean şi Giurgiu. Antrenor: Petre Ilieş.
Arbitri: Zoltan Szekely jr. – Daniel Lar şi Răzvan Soponar. Rezervă: Cosmin Ţiplea.
Cartonaş roşu: Remus Deac (Avântul Bârsana).