Cu scorul general de 8-2, Viitorul Ulmeni a câștigat finala în dublă manșă a Ligii 4 și  a devenit campioana Maramureșului, în sezonul 2018/2019.

Avântul Bârsana a câștigat seria Nord a Ligii a IV-a, terminând campionatul neînvinsă în 16 etape, cu cele mai multe goluri înscrise (75) și cele mai puține primite (19).

În seria Sud, Viitorul Ulmeni s-a clasat pe primul loc după 17 victorii și o singură înfrângere. Jucătorii din Ulmeni au dat cele mai multe goluri în seria de Sud (102) și au primit 16. În consecință, Avântul și Viitorul și-au disputat finala Ligii a IV-a, sezonul 2018/2019.

În prima manșă, derulată săptămâna trecută în Sighetu Marmației, Viitorul Ulmeni s-a impus cu 3-1 , pentru ca pe 6 iunie, în manșa secundă, campioana Sudului să se impună cu 5-1.

Avântul Bârsana: Mârza – Ardelean, Coșa, Dăncuș, Mușat (min. 27 – Ștefanca; min. 70 – Șuștic), Mărincean, Perța, Pop, Racz, Vișovan, Țiple. Antrenori: Mihai Pop – principal, Teodor Ștefanca – secund.

Viitorul Ulmeni: Roșiianu – Ardelean (min. 46 – Majer), Baias, Balmoș (min. 69 – Boga), Costin (min. 59 – Dologa), Ignat, Mândrean (min. 31 – Pop), Novoselenszki, Trif, Tamaș, Zoldi. Rezerve neutilizate: Hicea, Mircea. Antrenori: Petru Ilieș – principal, Mircea Covaciu – secund.

Cele două finaliste au fost răsplătite cu cupe, medalii și diplome. A fost acordat și premiul pentru golgheterul Ligii a IV-a, acesta fiind câștigat de Alexandru Ignat de la Viitorul Ulmeni, care a înscris în turul și returul seriei Sud 35 de goluri.

Campioana Maramureșului se va confrunta cu cea a Sălajului în barajul interjudețean pentru promovarea în Liga 3. Jocurile se desfăşoară în sistem eliminatoriu, tur-retur. Datele de disputare sunt 15 iunie, ora 18:00, respectiv 22 iunie, ora 17:30.