Echipa CSM Sighetu Marmației (Liga 4) a câștigat faza județeană 2021/2022 a Cupei României după ce s-a impus cu 6-0 (3-0) în fața formației ACS Viitorul Gârdani (Liga V), în finala care s-a disputat pe Stadionul ”Viorel Mateianu” din Baia Mare.

Raul Novoselenszki a înscris o dublă, iar Sorin Perța, Cătălin Tutuța, Cristian Catrina și Sandu Bococi au completat lista marcatorilor. Brigada de arbitri a fost condusă de la centru de Marius Tiniș, Vlad Pârge și Adrian Mariș au fost arbitri asistenți, Bogdan Mureșan, arbitru de rezervă, iar observatorul jocului a fost Florin Gherghel.

Asociația Județeană de Fotbal Maramureș a premiat ambele echipe cu diplome și cupe, respectiv medalii pentru fiecare jucător.

Echipa din Sighetu Marmației va juca în semifinalele care vor stabili echipa ce va merge la barajul de promovare în Liga 3. Cele patru echipe angrenate în această fază a competiției sunt CS FC Lăpușul Târgu Lăpuș (câștigătoarea seriei Sud) și CS FC Suciu de Sus (locul II în seria Sud), respectiv CSM Sighetu Marmației (câștigătoarea seriei) și ACS Bradul Vișeu de Sus (locul II). Meciurile se vor desfășura după programul stabilit la începutul campionatului (ocupantele locului I din cele 2 serii vor juca meciurile din retur acasă), astfel: CS FC Suciu de Sus – CSM Sighetu Marmației și ACS Bradul Vișeu de Sus – CS FC Lăpușul Târgu Lăpuș.

Altfel, pe Stadionul din Baia Sprie a avut loc finala ligii a IV-a la juniori A1, faza județeană, ediția 2021/2022, în care echipa ACS Bradul Vișeu de Sus a învins cu scorul de 3-1 (0-1) pe AS Carmen Satulung. Golurile au fost marcate de Tomoioagă Alin, Zvunca Ionuț, Vacariu Ioan, respectiv de Varga Cosmin.

Articol de Daniel Lazăr