Asociația Club Sportiv Tisa și IPA Regiunea 2 Maramureș, asociații care funcționează pe lângă ITPF Sighetu Marmației, au participat în perioada 20-24 noiembrie, în Olanda, la Turneul internațional de fotbal WPIST 2023, care a ajuns la ediția a 41-a.

După multe partide viu disputate echipa ITPF Sighetu Marmației  a ocupat locul 6 din cele 32 de echipe, din grupa lor de vârstă. După acest turneu, urmează în luna februarie la Varșovia, Polonia, o altă competiție de fotbal. Toate aceste proiecte sportive se derulează cu ajutorul a două asociații nonprofit care funcționează pe lângă ITPF Sighetu Marmației, respectiv ACS Tisa și IPA Regiunea 2 Maramureș.

Turneul internațional de fotbal pentru poliție a ajuns la ediția a 41-a și a fost organizat de Asociația Internațională a Polițiștilor din Groenlo, Olanda. La competiție au participat zeci de echipe, masculin și feminin, până la 45 ani și peste 45 ani, din Europa, Brazilia, Algeria, USA și altele.

World Peace Indoor Soccer Tournament este singura competiție mondială de fotbal de sală din lume, prima ediție a WPIST a debutat în 1982. Din România au participat foarte multe echipe din mai multe județe.A fost o experiență grozavă pentru toti cei prezenți la turneu. Rezultatele au fost mai puțin importante, apreciabil fiind faptul că fotbalul se practică indiferent de vârstă sau de locul de unde vin participanții. Meciurile s-au disputat în localitatea Eibergen(Olanda) după regulamentul fotbalului în sală, echipele au fost alcătuite din 4 jucători de câmp și un 1 portar.

Articol de Daniel Pop (Maramureș)