26 de copii din judetul Maramureş au participat la o acţiune de selecţie organizată de echipa naţională de juniori Under 15 (născuți în 2002) programată de Federaţia Română de Fotbal în vederea completării lotului naţional de juniori al României. 15 dintre aceștia au fost aleși pentru următoarea acțiune, care va avea loc în 27 septembrie, tot în Maramureș.

La acțiunea derulată la nivelul copiilor născuți în 2002, au fost convocati 26 de copii de la șase cluburi din Baia Mare, Recea, Sighetu Marmației și Ulmeni. Selecția a vizat depistarea celor mai talentați mici fotbaliști în vederea formării lotului național la această categorie de vârstă. Acțiunea a avut loc pe Stadionul ”Viorel Mateianu” din Baia Mare, fiind coordonată de antrenorul zonal Dacian Nastai din partea Federației Române de Fotbal și de Emil Kemeneş – președinte al Comisiei de Copii și Juniori din cadrul Asociației Județene de Fotbal Maramureș.

În urma voturilor exprimate de antrenorii prezenți la acțiune au fost selectați 15 jucători. Este vorba despre portarii Cătălin Bumb și Cristian Cuc (ambii de la ASF Kiss); fundașii Cosmin Hreniuk și Andrei Ofrim (ambii de la Plimob), Cătălin Jucan și Denis Bolenyi (ambii de la ASF Kiss), Tudor Ugorciag (FC Mara); mijlocașii Antonio Lung, Denis Tarța, Mihai Ardelean (toți trei de la ASF Kiss), Davide Popșa (Plimob); atacanții Eric Piroska și Alex Jula (ambii de la ASF Kiss), Roli Pohl (FC Mara) și Marc Botiș (Plimob).

Aceștia vor juca marți, 27 septembrie, un meci în compania unei echipe din Maramureș formată din copii născuți în 2000-2001. Lor li se va alătura și Denis Bora (ASF Kiss), care nu a putut participa la acțiunea de selecție din motive medicale.

Jucătorii care vor fi aleși în urma acestei partide vor forma selecționata Maramureșului și vor participa la următoarele acțiuni interjudețene planificate de FRF pentru alcătuirea lotului național format din copii născuți în 2002.