LPS Vaslui s-a calificat în play-off-ul Campionatului Național atât la U17, cât și la U19.

La U19, echipa antrenată de profesorul Gabriel Pană a terminat seria pe primul loc, fără înfrângere, având opt victorii și două remize, golaveraj 36-3, acumulând 26 de puncte, cu patru mai multe față de ocupanta locului secund, Școala de Fotbal Pajura Huși.

De asemenea, LPS Vaslui se mândrește cu una dintre cele mai bune defensive la Under 19, fiind pe primul loc la egalitate cu CS Mioveni și CSM Reșița, toate trei cu câte 3 goluri primite. Anul trecut, aceeași generație a LPS Vaslui a ajuns până în faza eliminatorie 1 a Campionatului Național U19, unde a pierdut la lovituri de departajare partida cu Rapid București, scor 3-4. La Under 17, echipa profesorului Mihai Tătaru a terminat etapa regulară pe locul secund, cu 9 victorii consecutive, singura partidă pierdută fiind în fața liderului, ACSM Ceahlăul Piatra Neamț, scor 0-2, meci disputat în prima rundă.

Cele două echipe vasluiene sunt calificate direct în șaisprezecimile de finală ale Cupei Național U17, respectiv Național U19, după ce în turul 1 au trecut de Școala de Fotbal Pajura Huși, scor 4-1 (U17), respectiv 2-1 (U19), ar în turul 2 nu vor evolua. Patidele din șaisprezecimile de finală ale Cupei Național U17, respectiv U19, vor fi pe 30 noiembrie 2022.

Articol de Cristian Lapa (VASLUI)