Echipa Unirea Ruginoasa a câștigat faza județeană a Cupei Satelor, competiție dedicată copiilor sub 13 ani din mediul rural și va reprezenta Iașiul la turneul regional al întrecerii organizate de Federația Română de Fotbal.

La trei zile după victoria obținută la Tomești, în prima manșă a finalei, echipa comunei Ruginoasa s-a impus și în meciul retur, sâmbătă, pe teren propriu, tot cu 1-0 (1-0) și și-a adjudecat trofeul cu scorul general de 2-0. Unicul gol al meciului retur al finalei a fost marcat de Denis Taraboi, în minutul 12. Cel mai bun jucător al finalei a fost desemnat Denis Panciuc, de la echipa campioană.

Loturile celor două finaliste în meciul retur al finalei:

Unirea Ruginoasa: Axinia Cătălin, Taraboi Denis, Curcă Iulian, Bostan Alin, Stănescu Iustin, Condac Marian, Panciuc Denis, Toma Eduard, Mocanu Florin, Nechifor Dan, Tigîță Casian, Năstase Daniel. Antrenor: Constantin Cerneuțanu.

CS Tomești: Sârbu Ioan, Gavril Vlad, Hârloanu Gabriel, Zaharia Pavel, Agapi Dario, Todirașcu Bogdan, Dumitrașcu Robert, Anisii Alexandru, Liță Cătălin, Văleanu Teodor, Rață Vlad, Duca Mihai, Cibotaru Alin. Antrenori: Marian Putină și Ionuț Giurumescu.

La final, învingătorii au îmbrăcat tricourile de campioni, dar conducerea Asociației Județene de Fotbal Iași i-a răsplătit pe toți copiii finaliști cu medalii și dulciuri, fiecare echipă primind, de asemenea, diplome și cupe.

Astfel, Ruginoasa va reprezenta Iaşiul la faza regională a competiţiei, turneu ce va avea loc pe data de 13 aprilie, locaţia urmând a fi aleasă de Federaţia Română de Fotbal. Vor participa echipele câştigătoare ale judeţelor Suceava, Bacău, Vaslui, Neamţ, Botoşani şi Iaşi.

Am avut parte de două meciuri spectaculoase în finală și felicit ambele echipe pentru performanța de a ajunge în ultimul act. Ruginoasa a câștigat competiția după două victorii și sperăm să ne reprezinte județul la fel de bine și la faza regională. Îi felicităm pe campioni și le trasmitem mult succes mai departe! În ceea ce privește competiția, Cupa Satelor a avut un impact puternic la Iași, au participat foarte multe echipe și am putut vedea la lucru foarte mulți copii talentați”, a declarat președintele AJF Iași, Sorin Boca.

Am susţinut de la început această iniţiativă a Federaţiei Române de Fotbal şi chiar am demarat un proiect pentru înfiinţarea unui Centru de Excelenţă pentru fotbal la nivelul copiilor şi juniorilor din judeţul Iaşi. Avem copii foarte talentaţi care se pot dezvolta într-un mediu organizat şi profesionist. Felicit toate echipele care s-au înscris în această competiţie şi sper ca la ediţia următoare să avem o participare şi mai numeroasă. La Ruginoasa exista deja un Centru pentru copii si juniori foarte puternic, iar rezultatele sunt pe măsura preocupării celor implicaţi”, a precizat Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iași.

Cu numai o zi înainte de disputarea meciului retur al finalei Cupei Satelor, copiii de la Ruginoasa au fost premiaţi de preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, împreună cu deputatul Camelia Gavrilă, președintele Comisiei pentru Învățământ, Tineret și Sport din Camera Deputaților, în cadru festiv, înainte de şedinţa plenului, pentru rezultatele şi performanţele realizate în ultimii cinci ani la competiţiile judeţene, regionale şi naţionale la care au participat.

Cupa Satelor, noul proiect al Federației Române de Fotbal, organizat la Iaşi în parteneriat cu Consiliul Judeţean şi Asociaţia Judeţeană de Fotbal şi dedicat copiilor sub 13 ani din satele și comunele României, a avut un impact puternic în judeţul nostru. 42 de echipe din 40 de comune ieșene s-au înscris la această primă ediție a Cupei Satelor, în total fiind angrenați în competiție aproape 700 de copii.

Câștigătoarea Cupei Satelor, adică întreg lotul, alături de profesorul antrenor, va însoți echipa națională a României în deplasarea din Norvegia contând pentru partida din preliminariile Euro 2020 (7 iunie 2019), vor participa la toate acțiunile lotului din acea săptămână și vor trăi alături de tricolori o experiență de neuitat!


ARTICOL DE NARCIS POHOAȚĂ