Siretul Lespezi, echipă pregătită de antrenorul-jucător Tiberiu Beceru, şi-a asigurat matematic titlul de campioană a ligii a IV-a în județul Iași cu patru etape înainte de finalul campionatului, după victoria categorică obţinută pe propriul teren, 9-0 (5-0) cu Olimpia Popricani. Pentru noua campioană a Iaşiului au marcat Cătălin Toma (3), Andrei Dandu (2), Petruţ Toader, Bogdan Văleanu, Marius Davidoaia şi Florin Ursuleasa.

La finalul partidei, jucătorii, antrenorii şi ceilalţi membri ai staff-ului echipei Siretul Lespezi au primit tricourile de campioni, medaliile şi un impunător trofeu din partea Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) Iaşi, premierea fiind făcută de vicepreşedintele AJF, Valerică Lungu, cel care a fost şi observator al acestei întâlniri. 

Echipa lui Tiberiu Beceru a dominat clar acest sezon, dovadă stând parcursul aproape perfect de până acum: 23 de victorii şi o singură remiză în cele 24 de meciuri disputate.

Interesant este faptul că singura echipă care a reuşit să obţină punct în faţa campioanei în acest sezon este chiar Olimpia Popricani, în meciul tur (scor 0-0). Succesul din acest sezon este primul din palmaresul echipei Siretul Lespezi, titlul obţinut venind după două locuri 3 consecutive (2014 şi 2015).

În grafic pentru event

Extrem de fericit pentru acest prim titlu, antrenorul Tiberiu Beceru speră să încheie sezonul cu alte două performanţe, câştigarea Cupei României şi promovarea în liga a III-a.

„A fost o sărbătoare pentru întreaga comună şi ne bucurăm pentru această performanţă. Aproximativ 300 de spectatori au fost prezenţi la meci şi s-au bucurat alături de noi pentru câştigarea campionatului. Îi mulţumesc domnului primar Ionuţ Lazăr pentru susţinere, nu este deloc uşor să ţii o echipă şi să câştigi campionatul de o asemenea manieră. Le mulţumesc şi băieţilor, care au făcut un campionat de excepţie. Am sărbătorit acest trofeu, dar pentru noi sezonul încă nu s-a încheiat. Suntem calificaţi în semifinalele Cupei României, faza județeană, şi ne dorim foarte mult să realizăm eventul. De asemenea, ne vom pregăti foarte bine pentru barajul de promovare în liga a III-a şi sper să reuşim această performanţă”, a declarat Tiberiu Beceru, cel care la finalul partidei a fost ridicat pe brațe de elevii săi (foto).

Rezultatele etapei a 26-a a Ligii a IV-a:
Stejarul Bârnova – Stejarul Sineşti 2-5
Steaua Magică – Gloria Bălţaţi 1-0
Siretul Lespezi – Olimpia Popricani 9-0
Unirea Mirceşti – CS Tomeşti 4-0
Viitorul Lungani – Viitorul Hârlău 0-2
AS Gloria Balş – AS Holboca 1-1
Unirea Ruginoasa – Venus Butea 1-1
Forţa Podu Iloaiei a stat.

În clasament, pe primul loc se află Siretul Lespezi, cu 70 de puncte (24 de meciuri), Unirea Mirceşti ocupă locul secund, cu 53 de puncte (24 meciuri), iar Venus Butea completează podiumul, cu 51 de puncte (25 meciuri).

Lotul echipei Siretul Lespezi în acest sezon:
Portari: Curcă Daniel, Tudosca Vasile, Nour Bogdan;
Fundași: Ursuleasa Florin, Neculau Daniel, Darea Andrei, Chelaru Ovidiu, Cojocaru Ştefan, Radu Daniel;
Mijlocași: Davidoaia Marius, Bucovanu Ciprian, Atănăsoaie Alexandru, Rusu Bogdan, Melinte Răzvan, Carja Vasilică, Toma Cătălin, Slabu Marius, Toader Petrică;
Atacanți: Acatrinei Cătălin, Dandu Andrei, Văleanu Bogdan, Moisă Fernando.
Antrenor-jucător: Beceru Tiberiu.