Campioana judeţului Iaşi, Siretul Lespezi, a produs una dintre marile surprize ale meciurilor de baraj pentru promovarea în liga a III-a. Echipa pregătită de Tiberiu Beceru a obţinut promovarea în al treilea eşalon după o dublă victorie cu favorita Gauss Răcăciuni, campioana Bacăului. După victoria cu 2-1 de la Paşcani, Siretul s-a impus şi în returul de la Bacău, cu 1-0, unicul gol fiind marcat de golgeterul Andrei Dandu, în minutul 70. Astfel, Siretul reuşeşte o promovare istorică în Liga a III-a la capătul unui sezon de vis în care a câştigat, în premieră, titlul de campioană a judeţului şi Cupa României.

Antrenorul Tiberiu Beceru spune că obiectivul echipei sale nu a fost promovarea, dar se bucură că a intrat în istoria comunei de lângă Paşcani. "Am realizat o performanţă uriaşă şi suntem mândri. Această promovare reprezintă un rezultat de excepţie nu doar pentru comuna Lespezi, ci şi pentru fotbalul ieşean. Noi nu am avut ca obiectiv promovarea. Ne-am propus să câştigăm titlul şi Cupa României şi să aducem la Lespezi o echipă de liga a treia, iar suporterii noștri s-au bucurat de acest lucru. A fost un an de vis pentru noi. Am câștigat titlul în premieră, am luat prima Cupă din istoria clubului, iar acum am reuşit o promovare nesperată în Liga a III-a. Suntem foarte bucuroşi cu toţii şi ne bucurăm de moment”, a declarat antrenorul Tibi Beceru.

Primarul va decide

Ieşenii nu ştiu încă sută la sută dacă vor juca în liga a III-a, aşteptând ca primarul comunei să ia o decizie în acest sens. "Deocamdată nu știm ce va fi, urmează să vedem ce decizie va lua domnul primar. Cert este că va fi foarte greu. Ai nevoie cam de 100.000 de euro pentru a face față în liga a III-a. Dacă în liga a IV-a deplasările le făceam într-o oră, acum va fi cu totul altceva. Este alt nivel. În plus, avem nevoie de 6 jucători sub 19 ani în lot, iar trei să fie titulari. Trebuie să completăm lotul. Noi sperăm să jucăm în liga a III-a şi să intrăm în istoria acestei comune. Peste ani, locuitorii de aici își vor aminti că aeastă echipă a jucat în liga a treia la fotbal”, a adăugat Beceru.

Secretul ieşenilor

Tehnicianul spune că omogenitatea şi forţa grupului au fost atu-urile echipei sale în faţa unui adversar puternic, cu multe valori individuale. "Am învins o echipă foarte bună a Bacăului, cu mulți jucători care au activat în primele două ligi cum ar fi Bojescu, Dediu, Întuneric, Boghean, Dobârceanu, Ramon Gheorghe, Marian Tănase și alții. Erau favoriți la calificare, chiar s-au bucurat la tragerea la sorţi când au auzit că vor juca cu noi. Nimeni nu se aștepta să piardă. Sincer, după meciul tur, când noi am câştigat cu 2-1, a apărut îngrijorarea la Bacău. Chiar dacă am învins la limită, am jucat foarte bine, scorul a fost oarecum mincinos. Este supărare mare la Bacău pentru că și-au pus mari speranțe în acest baraj. Chiar dacă echipa din Bacău a avut multe individualități, noi am plusat cu unitatea grupului. Suntem un grup unit, omogen, avem cam același nucleu de un an şi jumătate, iar acest lucru s-a văzut”, a completat tehnicianul echipei din Lespezi.

Lotul echipei Siretul Lespezi care a reuşit promovarea în Liga a III-a:

Portari: Curcă Daniel, Tudosca Vasile, Nour Bogdan;

Fundași: Ursuleasa Florin, Neculau Daniel, Darea Andrei, Chelaru Ovidiu, Cojocaru Ştefan, Radu Daniel;

Mijlocași: Davidoaia Marius, Bucovanu Ciprian, Atănăsoaie Alexandru, Rusu Bogdan, Melinte Răzvan, Cârjă Codruţ, Toma Cătălin, Slabu Marius, Toader Petrică;

Atacanți: Acatrinei Cătălin, Dandu Andrei, Văleanu Bogdan, Moisă Fernando.

Antrenor-jucător: Beceru Tiberiu.