Comuna Ruginoasa a devenit favorită la câștigarea fazei județene a Cupei Satelor în Iași, după ce s-a impus în prima manșă a finalei, în deplasare, la Tomești, cu scorul de 1-0 (0-0). Unicul gol a fost marcat de Iulian Curcă, în minutul 28.

Returul va avea loc sâmbătă, 23 martie, de la ora 11.00, la Ruginoasa. La meciul tur al finalei au oficiat doi arbitri divizionari, Cosmin Roman și Lucian Diaconu.

Loturile celor două echipe pentru meciul tur al finalei:

Tomești: Agapi Dario, Dumitrașcu Robert, Văleanu Teodor, Sârbu Ioan, Liță Cătălin, Gavril Vlad, Todirașcu Bogdan, Zaharia Pavel, Duca Mihai, Brânzanu Ionuț, Rață Vlad, Trincă Andrei, Hârloanu Gabriel, Anisi Alexandru. Antrenor: Liviu Ciulei.

Ruginoasa: Axinia Cătălin, Curcă Iulian, Stănescu Iustin, Bostan Alin, Nechifor Dan, Mocanu Emanuel, Panciuc Denis, Condac Marian, Năstase Daniel, Toma Eduard, Tărăboi Denis, Tigâță Casian. Antrenor: Costel Cernăuțanu.

La meci au asistat președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, șeful Asociației Județene de Fotbal (AJF) Iași, Sorin Boca, precum și primarii celor două comune finaliste, Ștefan Timofte (Tomești) și Dan Nechifor (Ruginoasa).

A fost un meci spectaculos, echilibrat, câștigat pe final de echipa din Ruginoasa. Campioana județului în Cupa Satelor se va decide sâmbătă, la Ruginoasa, după meciul retur al finalei. Copiii vor fi premiați la final, iar campioana va reprezenta Iașiul la faza regională a competiției”, a declarat președintele AJF Iași, Sorin Boca.

La rândul său, președintele CJ Iași, Maricel Popa, a declarat că susține proiectele FRF în județ. “Am susţinut de la început această iniţiativă a Federaţiei Române de Fotbal şi chiar am demarat un proiect pentru înfiinţarea unui Centru de Excelenţă pentru fotbal la nivelul copiilor şi juniorilor din judeţul Iaşi. Avem copii foarte talentaţi care se pot dezvolta într-un mediu organizat şi profesionist. Felicit toate echipele care s-au înscris în această competiţie şi sper ca la ediţia următoare să avem o participare şi mai numeroasă”, a punctat Maricel Popa.

Cupa Satelor este o competiție dedicată copiilor U13 din satele și comunele României, organizată de Federația Română de Fotbal, cu sprijinul Asociațiilor Județene de Fotbal și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

Câștigătoarea Cupei Satelor, adică întreg lotul, alături de profesorul antrenor, va însoți echipa națională a României în deplasarea din Norvegia contând pentru partida din preliminariile Euro 2020 (7 iunie 2019), vor participa la toate acțiunile lotului din acea săptămână și vor trăi alături de tricolori o experiență de neuitat!

ARTICOL DE NARCIS POHOAȚĂ