După două succese consecutive în anii anteriori, Politehnica Iași s-a clasat pe locul 3 la ediția din acest an a turneului internațional ”Fragaria Cup”, desfășurat la Preșov, în Slovacia.

Grupa 2007 a clubului din Copou, pregătită de antrenorii Mihai Drăgoi (principal) și Andrei Minciună (secund), a câștigat cu un categoric 8-0 finala mică a competiției în fața echipei EFA Baku, din Azerbaidjan, și s-a clasat în final pe un merituos loc trei.

În faza grupelor, Poli Iași s-a clasat pe locul 1, cu 16 puncte obținute după cinci victorii și o remiză, cu un golaveraj excelent, 30-1, calificându-se în optimi. În această fază, micuții fotbaliști ieșeni au trecut de MKS Zory A, din Slovacia, scor 3-0, iar în sferturi au învins o altă formație slovacă, MFK Snina, cu scorul de 2-0.

În semifinale, Poli Iași a cedat la limită în fața echipei organizatoare Tatran Preșov, cea care avea să câștige și trofeul.

A fost însă un turneu foarte bun făcut de echipa din Copou, care s-a situat pe locul 3 după 8 victorii, o remiză și un eșec, golaveraj 43-2!

Urbanovici Ianis, golgeterul turneului

Antrenorii Mihai Drăgoi și Andrei Minciună au deplasat în Slovacia un lot format din următorii copii: Gherman Fabian, Formagiu Darius, Barău Victor, Plămadă Dragoș, Boz Alaexandru, Timofte Rareș, Ilie Vlad, Giurgiuveanu Emy, Ilieș Sebastian, Olariu Mario, Ciobanu Edy, Urbanovici Ianis, Stoica Filip, Gheorghiu Ștefan și Matei Robert.

Atacantul Urbanovici Ianis a primit titlul de golgeter al turneului, cu 14 goluri marcate.

Rezultatele înregistrate de Poli Iași la turneul din Slovacia:

Faza grupelor

Poli Iași – Lublinianka (Polonia) 9-0
Poli Iași – MKS Zory A (Slovacia) 5-0
Poli Iași – Tornado Minsk (Belarus) 2-0
Poli Iași – FK Auda (Letonia) 7-0
Poli Iași – FK Safi Preșov (Slovacia) 6-0
Poli Iași – Arsenal Kiev (Ucraina) 1-1

Optimile de finală
Poli Iași – MKS Zory A (Slovacia) 3-0

Sferturile de finală
Poli Iași – MFK Snina (Slovacia) 2-0

Semifinale
Poli Iași – Tatran Preșov (Slovacia) 0-1

Finala mică
Poli Iași – EFA Baku (Azerbaidjan) 8-0

Finala mare
Tatran Preșov (Slovacia) – Arsenal Kiev (Ucraina) 2-0

Clasament final: 1. Tatran Preșov (Slovacia), 2. Arsenal Kiev (Ucraina), 3. POLITEHNICA IAȘI (ROMÂNIA), 4. EFA Baku (Azerbaidjan).

La turneu au participat 23 de echipe împărțite în 3 grupe.


Articol de Narcis Pohoață