Echipa pregătită de antrenorii Mihai Drăgoi și Răzvan Buhă a încheiat turneul pe primul loc, cu 10 puncte, fiind urmată în clasament de Real Junior Vaslui – 7 puncte, respectiv LPS Piatra Neamț – 5 puncte.

După prima zi, atât Poli Iași, cât și Real Junior Vaslui au acumulat câte 6 puncte, astfel că duelul direct de marți era decisiv în stabilirea campioanei. Cele două echipe au terminat la egalitate, scor 1-1, iar în cazul unor victorii în ultimele partide, locul 1 urma să se decidă la golaveraj. Nu a fost nevoie să se apeleze la acest criteriu, întrucât ieșenii s-au impus cu 4-1 în fața lui Artys Botoșani, în timp ce Vasluiul a cedat cu un categoric 1-8 la LPS Piatra Neamț.

Astfel, elevii prof. Mihai Drăgoi au câștigat seria fără înfrângere, cu 10 puncte, Real Junior Vaslui rămânând pe locul secund, cu 7 puncte.
La final au fost acordate și patru premii individuale. Ieșeanul Paul Hrimiuc a fost declarat cel mai bun portar al turneului, în timp ce Matei Vieriu și Yanis Turcu (ambii de la Poli Iași) au împărțit locul 1 al golgeterilor. Cel mai bun jucător al etapei zonale de la Iași a fost desemnat Ignat Fanurie, de la LPS Piatra Neamț.

Adrian Ambrosie și Flavius Stoican i-au premiat pe copii

La meciurile din Sala Polivalentă au asistat, pe lângă referentul FRF Marian Moldovan, conducerea Centrului de Copii și Juniori al Politehnicii Iași, precum și oficiali ai grupării din Copou, copiii fiind premiați la final de către președintele Adrian Ambrosie și antrenorul Flavius Stoican.

”Am văzut mulți copii talentați aici și le doresc să muncească mult și să-și urmeze visul, acela de a ajunge fotbaliști de top. Mi-aș dori ca mulți dintre copiii pe care i-am premiat astăzi să devină peste ani fotbaliștii Politehnicii Iași”, a declarat antrenorul Flavius Stoican, care a fost asaltat de către copilași pentru fotografii și autografe.
”Mă bucur că echipa noastră a mers mai departe. A fost echipa mai bună, dar îi felicit și pe copiii de la celelalte echipe pentru modul cum s-au comportat și le doresc tuturor mut succes în carieră”, a completat președintele Adrian Ambrosie.

Mihai Drăgoi: ”A contat mult pentru copii prezența oficialilor Politehnicii în tribune”

Antrenorul Mihai Drăgoi și-a felicitat copiii pentru turneul reușit făcut și a subliniat că prezența în tribune a oficialilor clubului i-a impulsionat pe cei mici.
”Ne bucurăm că am ajuns la turneul final, pentru că până acum nu am reușit acest lucru. A fost un turneu reușit, cu echipe bune. Vreau să le mulțumesc în mod deosebit antrenorului Flavius Stoican și președintelui Adrian Ambrosie pentru faptul că au venit la meciuri. Pentru copii a contat enorm să-i aibă alături”, a declarat antrenorul principal al copiilor de la Poli Iași, prof. Mihai Drăgoi. Acesta a avut un mesaj de mulțumire și pentru cei care l-au ajutat în organizare: ”Vreau să le mulțumesc tuturor celor care m-au ajutat în organizarea turneului. Dragoș Geamăn s-a implicat foarte mult și a reușit să organizeze foarte bine competiția, iar alături mi-au fost și colaboratorii Răzvan Buhă și Andrei Minciună”.

Antrenorii Mihai Drăgoi și Răzvan Buhă au avut la dispoziție următorul lot de jucători în acest sezon: Hrimiuc Paul, Țifachi Alex (portari), Paraschiv Călin, Talașcă Ianis, Stoica Rykardo, Țibucanu George, Vieriu Matei, Turcu Yanis, Dateș Yanis, Geamăn Robert, Luca Lucas, Pichiu Robert, Popescu Cristi, Hlihor Matei, Gherman Edy, Căruntu Tudor, Romanescu Vlad, Voina Rareș, Mihai Dani, Pușcașu Luca.
Reamintim, Poli Iași 2009 s-a calificat în faza zonală după ce a câșigat campionatul județean cu 70 de puncte, după 23 de victorii și o remiză.

Rezultatele meciurilor din faza zonală a Interligii:
Luni, 3 decembrie
Poli Iași – Foresta Suceava 12-0
Real Junior Vaslui – Artys Botoșani 9-2
Poli Iași – LPS Piatra Neamț 3-2
Foresta Suceava – Real Junior Vaslui 0-2
Artys Botoșani – LPS Piatra Neamț 3-3

Marți, 4 decembrie
Foresta Suceava – Artys Botoșani 2-2
Poli Iași – Real Junior Vaslui 1-1
LPS Piatra Neamț – Foresta Suceava 3-3
Poli Iași – Artys Botoșani 4-1
LPS Piatra Neamț – Real Junior Vaslui 8-1

Clasament final:
1. Politehnica Iași 4 3 1 0 20-4 10p
2. Real Junior Vaslui 4 2 1 1 13-11 7p
3. LPS Piatra Neamț 4 1 2 1 16-10 5p
4. Artys Botoșani 4 0 2 2 8-18 2p
5. Foresta Suceava 4 0 2 2 5-19 2p

Premii individuale:
Cel mai bun portar: Paul Hrimiuc (Poli Iași)
Golgeteri: Matei Vieriu și Yanis Turcu (ambii Poli Iași)
Cel mai bun jucător: Ignat Fanurie (LPS Piatra Neamț)

Articol de Narcis Pohoață