La scurt timp după ce directorul de scouting Toni Heleșteanu a anunțat înființarea echipei a a doua a clubului și înscrierea acesteia în liga a 4-a, conducerea Politehnicii Iași a stabilit și ultima necunoscută privind echipa: staff-ul tehnic.

Oficialii din Copou au anunțat că echipa a doua a clubului, denumită ”Primavera” va fi pregătită de antrenorii .

Recunoscut pentru activitatea desfășurată din anul 2002 la Liceul cu Program Sportiv Iași, prof. Andrei Marin este licențiat al Facultății de Educație Fizică și Sport și cu master în Management Sportiv. Acesta are în carieră rezultate remarcabile ca antrenor la LPS Iași, precum titlul de campion național la Memorialul “Gh. Ola” (jucători sub 12 ani) în anul 2004, cu generația 1992, și locul secund în Campionatul Național la Juniori B (jucători sub 17 ani) în anul 2013, cu generația 1996. Mai mulți dintre elevii săi au făcut parte din loturile naționale, printre aceștia numărându-se Alexandru Crețu (în prezent la NK Maribor, Slovenia), Andrei Herghelegiu (CS Mioveni), Ionuț Panțîru (FCSB), Ștefan Lefter și Alex Donose (Academia Rapid București), iar mulți alții sunt legitimați la formații din primele trei eșaloane (Ștefan Cană – FC Farul, Iulian Ciubotariu – Metaloglobus, Mihai Asofiei – Știința Miroslava, Mădălin Ciobanu – Huși). Andrei Marian va continua activitatea la LPS, dar și la Centrul de Excelență, înființat anul trecut de Consiliul Județean Iași, unde este antrenor coordonator.

“Este o șansă importantă care li se acordă tinerilor jucători în a-și putea valorifica potențialul. Sperăm ca, peste câțiva ani, pe unii dintre ei să-i vedem jucând pentru echipa mare a Politehnicii. Pentru noi este o mare provocare, un pas înainte. Vom încerca să îndeplinim obiectivul trasat, acela de a promova jucători la echipa mare”, a declarat pentru site-ul clubului antrenorul principal al echipei secunde a Politehnicii Iași, Andrei Marian.

Dorel Stafie, fost căpitan la Poli Iași în anii ’90

Și un fost căpitan de echipă al Politehnicii Iași din anii ’90 va fi pe banca tehnică. Dorel Stafie, de asemenea profesor-antrenor la LPS Iași, a acceptat provocarea de a identifica și șlefui viitorii componenți ai echipei fanion a orașului. Revenit după mai mult de două decenii la Poli, acum în calitate de antrenor la “Primavera”, Dorel Stafie a declarat: “Este un proiect pe care eu îl aștept de foarte mult timp. Cred în el. De aceea am și acceptat să fac parte din acest proiect. Sper din toată inima ca, în viitorul apropiat, cât mai mulți copii din Iași să facă parte din echipa mare așa cum era și când jucam eu. Sper ca tinerii jucători să se ridice la nivelul proiectului”.

Andrei Marian și Dorel Stafie vor fi ajutați de Ioan Câmpeanu, antrenor pentru portari, și Andrei Antoce, preparator fizic, ambii din Academia CSM Politehnica. Proiectul va fi coordonat de administratorul delegat Anton Heleșteanu, cel care va continua și activitatea de scouting, ajutat fiind și de membrii staff-ului tehnic al echipei “Primavera” a clubului.

“Din acest an s-a început o reformă bine structurată la Centrul de Copii și Juniori și nu doar la nivel de transformare în Academie, după cerințele FRF, cât, mai ales, la selecția bine făcută și prin accelerarea evoluției unor jucători prin formarea unei grupe de juniori A pe trei niveluri de vârstă. Pentru că saltul pentru jucătorii tineri direct la Liga I poate fi năucitor, ne-am dorit și am reușit să înființăm echipa a doua pornind de jos. Suntem siguri că în următorii ani, sper cât mai puțini, să avem jucători ieșeni, crescuți la Academie și perfecționați la echipa a doua, pregătiți să joace la Liga I”, a precizat Anton Heleșteanu.

Președintele CSM Politehnica Iași, Ciprian Paraschiv, este convins că echipa “Primavera” a clubului va fi o verigă foarte importantă pentru dezvoltarea fotbalului ieșean: “Este un pas necesar și important pentru noul proiect al CSM Politehnica Iași, echipa comunității. Practic, din această clipă, toți copiii din județul Iași trebuie să spere și să îndrăznească să viseze că pot să joace pe stadionul din Copou sau pe noul stadion al orașului în echipa mare și să reprezinte cu mândrie județul și orașul nostru”.

ARTICOL DE NARCIS POHOAȚĂ (IAȘI)