Grupa 2008 a clubului Politehnica Iaşi s-a clasat pe locul 3 la ediţia a X-a a turneului internaţional „Braşov Junior’s Cup”, cel mai puternic turneu de juniori din sud-estul Europei.

La categoria Under 11 au participat 30 de echipe împărţite în 5 grupe, iar Poli Iaşi s-a clasat în final pe un merituos loc 3, după Luceafărul 2010 Cluj şi Juniorul Braşov.

Echipa pregătită de Mihai Drăgoi a făcut parte din grupa B, fază în care a obţinut cinci victorii în tot atâtea partide, calificându-se în sferturile de finală cu punctaj maxim după următoarele rezultate: 7-1 cu CS Forex Braşov (goluri Timofte Fabyani 5, Ciapă, Ilieş), 3-1 cu CSM Rm. Sărat (Ilie 2, Ciapă), 4-1 cu Atletic Bârlad/Real Jr. Vaslui (Ilieş 2, Timofte, Ciapă) şi 3-1 cu Wospac Academy Amman, Iran (Timofte 2, Ilieş) şi 1-0 cu Prosport Academy Bucureşti Roşnu (Ilieş).

În sferturi, Politehnica a trecut de Cautis Steaua Sudului Bucureşti cu scorul de 4-1 (goluri Timofte 3 şi Ciapă), iar în semifinale elevii lui Mihai Drăgoi au cedat la limită în faţa echipei locale Juniorul Braşov, scor 0-1.

În finala mică a turneului, Politehnica Iaşi a învins Interstar Sibiu cu scorul de 2-0, prin golurile marcate de Timofte Fabyani şi Ilie, intrând în posesia medaliilor de bronz.

Titlul de campioană la această categorie a fost cucerit de Luceafărul 2010 Cluj, care a întrecut în finală echipa gazdă Juniorul Braşov cu scorul de 2-1.

De remarcat că jumătate din golurile echipei ieşene au fost înscrise de căpitanul Timofte Fabyani, care a primit și titlul de golgeter al turneului cu cele 12 goluri marcate.

Antrenorii Mihai Drăgoi (principal) şi Andrei Minciună (secund) au avut la dispoziţie următorul lot de jucători: Formagiu Flavius (portar), Ciapă Matei, Ilieș Sebastian, Bejenariu Denis, Ilie Vlad, Rîmbu Tudor, Bălan Adrian, Timofte Fabyani, Giurgiuveanu Emy, Harhătă Rareș și Donac Andrei.

Clasament final categoria 2008: 1. Luceafărul 2010 Cluj, 2. Juniorul Braşov, 3. Politehnica Iaşi, 4. Interstar Sibiu.

Articol de Narcis Pohoață