Grupa de copii 2006 a Politehnicii Iași a câștigat ediția a 6-a a turneului ”Summer Cup”, o competiție de tradiție organizată de clubul din Copou și Federația Română de Fotbal, prin Asociația Județeană de Fotbal Iași.

La ediția din acest an, pe lângă clubul organizator au mai participat campioana Cupei Satelor, Unirea Ruginoasa, Liceul cu Program Sportiv (LPS) Iași și FC Botoșani. După două zile de întreceri spectaculoase, în care s-a jucat în sistem campionat, fiecare cu fiecare, echipa ieșeană pregătită de Dan Cănănău s-a clasat pe locul 1, cu punctaj maxim, Unirea Ruginoasa s-a situat pe locul secund, în timp ce medalia de bronz a revenit echipei LPS Iași.

Pe lângă medalii, diplome, trofee și materiale sportive, FRF a mai acordat și trei premii individuale. Boz Denis (Poli Iași) a fost desemnat cel mai bun jucător, Luca Ciobanu (Poli Iași) a ieșit golgeterul turneului, cu 10 goluri, în timp ce Axinia Cătălin, de la FC Botoșani, a fost ales cel mai bun portar al competiției.

Rezultatele complete înregistrate la ediția a 6-a a ”Summer Cup”:

Sâmbătă
Politehnica Iași – LPS Iași 4-0
Unirea Ruginoasa – FC Botoșani 6-1
Politehnica Iași – Unirea Ruginoasa 2-1
FC Botoșani – LPS Iași 1-2

Duminică
LPS Iași – Unirea Ruginoasa 0-2
FC Botoșani – Politehnica Iași 1-9

Clasament final: 1. Poli Iași 9 puncte (golaveraj 15-2), 2. Unirea Ruginoasa 6p (9-3), 3. LPS Iași 3p (2-7), 4. FC Botoșani 0p (3-17).

Antrenorul grupei Under 14 a clubului Politehnica Iași, Dănuț Cănănău, a avut la dispoziție următorul lot de jucători: Cotea Teodor, Crudu Sergiu, Rusu George (portari), Proca Vasile, Pălici Yanis, Paraschiv Darius, Filip Horia, Condurachi Ionuț, Lupașcu Alexandru, Boz Denis, Lefter Robert, Alexandru Darius, Ciobanu Luca, Grădinariu Cezar, Degeratu Florin, Vizaru Gabriel, Hoștină Rodrigo, Ursache Luis și Filip Andrei. Din lotul echipei mai fac parte și Ciobanu Octavian, Burlea Alexandru, Rîndașu Denis și Dănilă Robert, dar aceștia nu au putut participa la turneu.

”A fost un turneu reușit, util, cu patru echipe bune la start. Am văzut copii implicați, care s-au bucurat de fotbal și au reușit meciuri spectaculoase. Dincolo de rezultate, important este că acești copii au ocazia să se confrunte într-un cadru organizat, cu adversari puternici. În ceea ce ne privește, copiii au avut evoluții bune, au făcut față cu brio trecerii de la sistemul 8+1 la 11 jucători”, a declarat antrenorul echipei ieșene, prof. Dan Cănănău.

La turneu a fost prezent și directorul de dezvoltare al Federației Române de Fotbal, Ciprian Paraschiv, care a oferit și premiile din partea FRF.

Articol de Narcis Pohoață