Sâmbătă, 10 noiembrie, se decid finalistele Cupei Satelor în județul Iași. Președintele FRF, Răzvan Burleanu, va fi prezent la turneul semifinal de la Ruginoasa.

Cupa Satelor se apropie de final în județul Iași. Din cele aproape 700 de echipe aliniate la startul acestei prime ediții a proiectului lansat de Federația Română de Fotbal pentru copiii sub 13 ani, doar 10 au mai rămas în cursa pentru cele două locuri în finala județeană.

După derularea meciurilor din cele zece grupe preliminare au rămas în competiție următoarele zece comune: Ruginoasa, Todirești, Deleni, Hălăucești, Movileni, Tomești, Popricani, Bivolari, Voinești și Cozmești. Cele zece echipe au fost împărțite în două grupe semifinale de câte cinci, iar câștigătoarele acestor grupe vor juca finala fazei județene Iași a Cupei Satelor.

Pe 11 noiembrie sunt programate ultimele partide din cadrul turneelor semifinale, la Tomești, cu începere de la ora 10.00, în grupa A, respectiv la Ruginoasa, de la ora 11.00, în grupa B.

Președintele Răzvan Burleanu va fi însoțit la Iași de managerul de dezvoltare FRF, Ciprian Paraschiv, managerul sportiv al loturilor de juniori, Lucian Sânmărtean și selecționerul naționalei Under 18, Laurențiu Roșu.

Președintele AJF Sorin Boca: ”Cupa Satelor s-a bucurat de un real succes în județul Iași”

Această primă ediție a Cupei Satelor este un real succes, în județul Iași am avut la start aproape 700 de copii, un număr record. Copiii sunt dornici de mișcare, au avut o comportare bună, important este că am reușit să aducem copiii pe terenul de fotbal”, a declarat președintele Asociației Județene de Fotbal (AJF) Iași, Sorin Boca.

Dedicată copiilor U13 din satele și comunele României, Cupa Satelor este organizată de Federația Română de Fotbal, cu sprijinul Asociațiilor Județene de Fotbal și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

Situația la zi în județul Iași:

Grupa semifinală A: Ruginoasa, Todirești, Deleni, Hălăucești, Movileni.

Clasament:
1.Ruginoasa 12p
2.Todirești 9p
3.Deleni 6p
4.Hălăucești 3p
5.Movileni 0p

Grupa semifinală B: Tomești, Popricani, Bivolari, Voinești, Cozmești.

Clasament:
1.Tomești 10p
2.Popricani 7p
3.Bivolari 6p
4.Voinești 3p
5.Cozmești 1p

Articol de Narcis POHOAȚĂ (Iași)