După trei ediții desfășurate în orașul francez Saint Pierre Les Elbeuf, anul acesta a venit rândul Iașiului să organizeze turneul internațional de fotbal ”Friends Tour”, din postura de campioană a ediției precedente.

Turneul s-a desfășurat pe terenurile din cadrul Complexului Sportiv Ciric din Iași și a reunit la start 8 echipe din România, Republica Moldova și Franța.

La fel ca anul trecut, trofeul a revenit echipei ieșene ”Mihai Eminescu”, care a învins în finală cu scorul de 6-3 formația moldoveană Atila Ungheni. Locul 3 și medalia de bronz a revenit echipei ”10 stele”, care a trecut în finala mică de formația Gufirosa Senior, scor 3-0.

Lotul echipei campioane a fost format din următorii jucători: Ioan Grigoraș, Dumitru Nălbariu, Alin Onofrei, Adrian Ursache, Constantin Pintelei, Cătălin Dumitru Croitoru, Dan Țurcanu, Ionică Arsene, Ionuț Știrbets, Marius Diaconu, Ștefan Tudorache.

Organizatorul ediției din acest an a turneului ”Friends Tour”, prof. Sorin Ștefan, s-a declarat mulțumit de nivelul competiției.

Nivelul calitativ al turneului a fost foarte bun, au fost meciuri disputate, echilibrate și apreciez faptul că nu am avut accidentări, un aspect pozitiv dacă ținem cont de faptul că vorbim despre un turneu de amatori, nivelul de vârstă fiind de peste 40 de ani. Arbitrajul a fost unul de înalt nivel, fiind asigurat de Cosmin Ciobanu, Iustin Frunză și Ștefan Moisă”, a declarat prof. Sorin Ștefan.

”Asociația “Moldova & Normandia”, a cărui președinte este domnul George Hudiță, în colaborare cu Asociația “Normandie & Moldavie” reprezentată de domnul Francois Levigneron, a făcut posibilă participarea a două echipe din Franța. Republica Moldova a fost reprezentată de echipa Atila Ungheni, o echipă care a câștigat tot până la marea finală.

“Toți participanții au primit medalii, fiecare echipă a primit o diplomă, iar primele trei echipe au primit cupe. La final, domnul Francois Levigneron a oferit din partea Asociației ”Normandie & Moldavie” câte o medalie și câte un simbol fiecărei echipe”, a mai spus prof. Sorin Ștefan, care a ținut să mulțumească partenerilor ce au făcut posibilă aducerea acestui turneu la Iași: Primăria Municipiului Iași, SC Crescento Print SRL, Pizza Park, Ami Turing, SC Boga Trifești SRL și Cristiandas.

Pentru ca experiența din România să fie completă, delegațiile celor două echipe din Franța au fost invitate la o fermă de la Trifești de către domnul Bogdan Burcus. ”Oaspeții noștri au fost foarte încântați să vadă cum decurge viața la o fermă de vaci și au avut plăcerea de a savura preparate tradiționale românești”, a mai spus Sorin Ștefan.

Clasament final: 1. ”Mihai Eminescu” Iași, 2. Atila Ungheni, 3. ”10 stele”, 4. Gufirosa Senior, 5. ANAF Iași, 6. Brigada, 7. Le P’tit Bouddha, 8. Les Sept Nains.

 

Articol de Narcis Pohoață