În week-end a avut loc la Câmpulung Moldovenesc prima ediţie a Memorialului “Sandrino Gherine” la fotbal pentru copii, turneu organizat în memoria fostului jucător şi antrenor sucevean. Competiţia a fost structurată pe trei secţiuni, categoriile 2002 (13-14 ani), 2005 (10-11 ani) şi 2007 (8-9 ani) şi a reunit la start 44 de echipe din întreaga ţară.
Iaşiul a fost reprezentat de mai multe echipe la cele trei categorii, iar CSMS şi Didi Junior au reuşit să urce pe podium la final.

CSMS a câştigat medaliile de bronz după loviturile de departajare

La categoria copii născuţi în anul 2002, CSMS Iaşi s-a clasat pe locul 3, după Sporting Juniorul Vaslui şi Huşana Huşi. Echipa ieşeană a câştigat grupa preliminară după 1-1 cu Huşana Huşi, 2-1 cu ACS Juniorul Suceava şi 9-0 cu ACS United Bucureşti, iar în semifinale a cedat cu 1-2 la Juniorul Vaslui. În finala mică, elevii prof. Adrian Dobrea s-au impus în faţa echipei locale Junior Câmpulung Moldovenesc cu scorul de 7-6, după loviturile de departajare (2-2 la finalul timpului regulamentar). În finala mare a categoriei 2002, Sporting Juniorul Vaslui s-a impus cu 4-1 în faţa celor de la Huşana Huşi.

“A fost un turneu foarte reuşit din toate punctele de vedere, nivelul fiind extrem de ridicat. Organizarea a fost foarte bună, la fel şi condiţiile de cazare şi masă pentru copii”, a declarat antrenorul CSMS, Adrian Dobrea. Echipa ieşeană a mai obţinut premiul pentru golgeterul categoriei prin Claudiu Prisăciuc, dar şi o diplomă pentru „cea mai elegantă echipă”.

Didi Junior Iaşi, bronz la categoria 2007

Iaşiul a avut reprezentantă pe podim şi la categoria 2007, după ce echipa Didi Junior a câştigat finala mică cu scorul de 5-3 în faţa formaţiei Kinder Tg. Mureş. Elevii prof. Didi Florean au câştigat toate meciurile din grupă, 2-0 cu FC Botoşani, 2-1 cu Viitorul Năsăud şi 4-0 cu Bucovina Suceava, dar în semifinale au cedat cu 1-7 în faţa formaţiei LPS Suceava, astfel că au fost nevoiţi să joace pentru bronz.

La final, antrenorul Didi Florean s-a declarat extrem de mulţumit de nivelul turneului. "A fost o competiţie foarte bine organizată, cu meciuri tari. Terenurile au fost excelente, condiţiile de cazare la fel, copiii s-au simţit foarte bine. Au fost echipe puternice la start, campioanele României la toate categoriile”, a declarat Florean.

Rezultatele finale şi premiile individuale la cele trei categorii:

Categoria 2002
Finala mare: Sporting Juniorul Vaslui – Huşana Huşi 4-1
Finala mică: CSMS Iaşi – ACS Junior Câmpulung Moldovenesc 2-2, 7-6 după loviturile de departajare
Clasament final: 1. Sporting Juniorul Vaslui, 2. Huşana Huşi, 3. CSMS Iaşi, 4. ACS Junior Câmpulung Moldovenesc.
Cel mai bun portar: Damian Cosmin (ACS Junior Câmpulung);
Golgeteri: Prisăciuc Claudiu (CSMS Iaşi) şi Codreanu Alex (Sporting Juniorul Vaslui);
Cel mai bun jucător: Ferari Alexandru (ACS Junior Câmpulung Moldovenesc).

Categoria 2005
Finala mare: FC Inter Viişoara Bistriţa – CS Luceafărul Cluj 2-0
Finala mică: LPS Piatra Neamţ – CS Pajura Huşi 7-1
Clasament final: 1. FC Inter Viişoara Bistriţa, 2. CS Luceafărul Cluj, 3. LPS Piatra Neamţ, 4. CS Pajura Huşi.
Cel mai bun portar: Drehluţă Alexandru (ACS Junior Câmpulung Moldovenesc);
Golgeter: Moraru Matei (LPS Piatra Neamţ);
Cel mai bun jucător: Ţăran Daniel (CSM Dorna Vatra Dornei).

Categoria 2007
Finala mare: CS Luceafărul Cluj – LPS Suceava 3-2
Finala mică: Didi Junior Iaşi – ACS Kinder Tg. Mureş 5-3
Clasament final: 1. CS Luceafărul Cluj, 2. LPS Suceava, 3. Didi Junior Iaşi, 4. ACS Kinder Tg. Mureş.
Cel mai bun portar: David Claudiu (LPS Suceava);
Golgeter: Crişan Paul (Luceafărul Cluj);
Cel mai bun jucător: Urbanovici Ianis (CSMS Iaşi) şi Întuneric Luca (CS Viitorul Bacău).

Managerul turneului, coleg cu Sandrino Gherine

Sandrino Gherine, fost fotbalist la FC Botoşani, Cetatea Suceava şi Vatra Dornei şi antrenor la grupele de copii ale ACS Câmpulung Moldovenesc, a murit în toamna anului trecut în urma unui incident stupid, la doar 37 de ani.

Prima ediţie a Memorialului Sandrino Gherine a fost organizată de ACS Junior Câmpulung Moldovenesc, în colaborare cu ACS Kids Tâmpa Braşov, având susţinerea Primăriei şi a Consiliului Local Câmpulung Moldovenesc. Managerul turneului, Mihai Eremia, fost coleg atât ca jucător, cât şi ca antrenor cu Sandrino Gherine, speră ca acest turneu să devină o tradiţie şi să reunească an de an cele mai puternice echipe din ţară la nivel de copii.

“Deşi a fost foarte greu, am simţit că pot face acest gest pentru colegul şi prietenul meu Sandrino Gherine. Sper ca prin organizarea acestei competiţii, Gherine să rămână viu în memoria celor care l-au cunoscut pe terenul de fotbal. Au fost 44 de echipe la start, un nivel extrem de ridicat şi mă bucur că toţi cei prezenţi au plecat acasă mulţumiţi de organizare. Le mulţumesc tuturor pentru participare şi în mod special celor care m-au ajutat să organizez acest adevărat maraton fotbalistic, municipalităţii din Câmpulung”, a declarat Mihai Eremia.

Echipele campioane au primit câte un voucher de participare la turneul “Braşov Junior’s Cup” ce va avea loc în vară. Primele patru clasate au primit premii din partea organizatorilor, iar celelalte echipe au fost răsplătite cu câte o diplomă de participare. La festivitatea de premiere a participat şi fostul mare internaţional Costel Orac (foto). De asemenea, au fost prezente mama şi sora regretatului Sandrino Gherine, precum şi preşedintele AJF Suceava, Ciprian Anton şi primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură.

Meciurile s-au disputat pe Stadionul Municipal „Rarăul” şi terenurile sintetice „Aquarius Center” şi „Complex BTT”.