Grupa de copii Under 10 a clubului Politehnica Iași a câștigat ”Cupa Memoriei 1986”, un tradițional turneu internațional desfășurat zilele trecute la Chișinău, în Republica Moldova.

Poli Iași, singurul club din România participant la turneul de peste Prut, a evoluat cu o echipă mixtă formată din jucători născuți în anul 2009 de la grupele de copii pregătite de antrenorii Ovidiu Burdujan (5 copii) și Mihai Drăgoi (5 copii).

Echipa ieșeană a câștigat toate cele trei meciuri pe care le-a disputat, situându-se în final pe locul I, cu un golaveraj de 15-4.

În primul meci, Poli Iași a trecut de echipa din Orhei cu scorul de 6-1 (goluri Turcu Yanis-3, Luca Lucas, Popescu Cristian și Giurgiuveanu Emy), iar în semifinale a dispus de formația Olimpic Chișinău cu 5-1 (Turcu Yanis-3, Geamăn Robert-2).

În finală, Poli Iași a învins echipa Academiei Buiucani cu scorul de 4-2, golurile ieșenilor fiind marcate de Turcu Yanis-2 și Giurgiuveanu Emy-2.

La categoria Under 10 au participat 8 echipe. S-a jucat în sistem eliminatoriu, meciurile fiind programate prin tragere la sorți.

Antrenorul Mihai Drăgoi a deplasat la Chișinău un lot format din următorii copii: Hrimiuc Paul (portar), Paraschiv Călin, Geamăn Robert, Stoica Rykardo, Popescu Cristian, Luca Lucas, Turcu Yanis, Dateș Yanis, Ciaun Mihăiță și Giurgiuveanu Emy.

Premiul individual pentru cel mai bun jucător al tureului a revenit ieșeanului Yanis Turcu, golgeterul Politehnicii, cu 8 goluri în 3 partide. Celelalte reușite ale echipei din Copou au aparținut jucătorilor Giurgiuveanu Emy (3), Geamăn Robert (2), Luca Lucas și Popescu Cristian (câte un gol).

ARTICOL DE NARCIS POHOAȚĂ