În perioada 21-23 august, la Iaşi, a avut loc consfătuirea arbitrilor din Liga 3 din zona Moldovei, dar şi din alte câteva judeţe din ţară. Iaşiul a fost ales în acest an, alături de Bucureşti şi Cluj-Napoca, ca unul din centrele în care au loc testările arbitrilor din eşalonul al treilea. Cursurile au fost conduse de către instructorii Comisiei Centrale a Arbitrilor: Cristian Nica (fost arbitru asistent internaţional), Marian Salomir (fost arbitru internaţional), Dan Monea (responsabil cu pregătirea fizică) şi Liviu Ciobotariu (fost arbitru asistent de liga I).

În cadrul consfătuirii, arbitrilor le-au fost prezentate cele mai noi modificări aduse Legilor Jocului. Au fost prezentate teme legate de poziţia de ofsaid, gestionarea atacurilor şi jucarea în mod voit a mingii cu mâna.

De organizarea cursului de la Iaşi s-au ocupat preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) Iaşi, Sorin Boca, instructorul pentru arbitri Ionel Popa şi preşedintele Comisiei Judeţene a Arbitrilor Iaşi, Vlad Ciobanu, în colaborare cu CCA.

“Sper că oaspeţii noştri au fost mulţumiţi de condiţiile oferite la curs. Ne bucurăm că Iaşiul a fost desemnat să găzduiască consfătuirea cu arbitrii de liga a III-a. Personal sunt mulţumit de rezultatele obţinute la testările fizice şi teoretice de către colegii mei de la Iaşi, au dat dovadă de multă seriozitate. Performanţe bune au obţinut şi ceilalţi arbitri participanţi la curs. Noi ne pregătim de participarea la concursul de promovare pentru liga a III-a, care va avea loc în luna octombrie şi unde ne propunem să ne prezentăm cu arbitri foarte bine pregătiţi”, a declarat Vlad Ciobanu, preşedintele Comisiei Judeţene a Arbitrilor Iaşi.