Anul 2019 a început foarte bine pentru arbitrajul ieșean, cu promovarea arbitrului de futsal Bogdan Hanceariuc pe lista FIFA.

Astfel, Iașiul va avea în acest an doi arbitri internaționali la fotbal în sală, Bogdan Hanceariuc alăturându-i-se pe lista FIFA președintelui Comisiei Județene a Arbitrilor Iași, Vlad Ciobanu.

Acesta din urmă consideră că anul trecut a fost unul foarte bun pentru arbitrajul ieșean.
”Anul 2018 a fost foarte bun pentru arbitrajul ieșean, cu multe performanțe. Avem un arbitru și un arbitru asistent promovați în loturile divizionare, doi arbitri și doi arbitri asistenți rămași în Programul de Tinere Talente pentru Liga 3, un arbitru monitorizat pentru a accede în Lotul Național al arbitrilor de futsal, un arbitru monitorizat pentru Liga 2 și un arbitru asistent monitorizat pentru Liga 1. În plus, 2019 a început foarte bine pentru noi, cu o promovare pe lista FIFA a arbitrului de futsal Bogdan Hanceariuc. Sunt premise să continuăm pe acest trend ascendent pe care l-am instituit de câțiva ani. Vreau să îi felicit pe toți colegii arbitri divizionari pentru modul în care înțeleg să se implice și în activitatea Comisiei Județene a Arbitrilor. Am mai spus-o, dar îmi place să repet, formăm o echipă frumoasă și unită la Iași, dornică să facă în continuare performanță”, a declarat Vlad Ciobanu, președintele Comisiei Județene a Arbitrilor Iași.

Principalele borne ale arbitrajului ieșean în anul 2018:
– Peste 200 de arbitri în cadrul Asociației Județene, Iașiul se află în primele 5 județe din țară ca număr de arbitri;
– Gabriel Mihuleac (arbitru) și Contofan Iulian Andrei (asistent) au fost promovați la Liga 3;
– CJA totalizează 17 arbitri divizionari, dintre care 2 arbitri FIFA de fotbal în sală (Vlad Ciobanu și Bogdan Hanceariuc – inclus pe lista FIFA la începutul acestui an), un arbitru asistent de Liga 2 (Adrian Vornicu – monitorizat pentru Liga 1), 7 arbitri de Liga 3 (Valentin Lungu, Ciprian Aelenei, Cosmin Roman, Lucian Diaconu, Valentin Burlă, Gabriel Mihuleac, Vlad Baban – monitorizat pentru Liga 2) și 7 arbitri asistenți de Liga 3 (Adrian Concurache, Ionuț Melinte, Andrei Diaconu, Ana Luciana Pușcașu, Cosmin Ciuban, Tudor Cornea, Iulian Contofan);
– Doi arbitri (Mihai Moisă, Răzvan Andrei Tomozei) și doi arbitri asistenți (Daniel Hriscu, Vlăduț Hriscu) de la nivelul Ligii a IV-a sunt monitorizați pentru promovarea în eșaloanele superioare;
– Peste 50 de arbitri stagionari forrmați în 2018.

Premii la județ:
– Arbitri: 1. Mihai Lucian Moisă, 2. Răzvan Andrei Tomozei, 3. Andrei Mihălcuț.
– Arbitri asistenți: 1. Vlad Hriscu și Daniel Hriscu (frați gemeni), 2. Răzvan Rusu, 3. Iulian Hordilă.

La finalul anului trecut, Comisia Județeană a Arbitrilor Iași i-a premiat pe cei mai buni arbitri în cadrul unei gale la care a participat și conducerea Asociației Județene de Fotbal Iași (președinte Sorin Boca).

Articol de Narcis Pohoață