Cosmin Roman a promovat în lotul de arbitri al Ligii a III-a în urma finalizării Programului de Dezvoltare pentru Tinere Talente, iar Valentin Burlă şi Lucian Diaconu au promovat tot la Liga a III-a, în urma susţinerii examenului de promovare din luna octombrie.

Este al doilea an la rând în care reușim o performanță importantă pentru noi. Am obținut la examenul de promovare pentru Liga 3 prima medie pe țară la Valentin Burlă și locul 4 la Lucian Diaconu. Îmi doresc să continuăm pe aceeași linie, cu multă muncă, seriozitate și modestie și sper ca aceste rezultate să fie un adevărat factor motivațional pentru toți ceilalți colegi tineri care doresc să facă performanță în arbitraj”, a declarat Vlad Ciobanu, președintele CJA Iași.

În acest moment, Comisia Judeţeană a Arbitrilor Iaşi totalizează 15 arbitri divizionari, dintre care un arbitru FIFA la fotbal în sală, un arbitru Liga 1 de fotbal în sală, un arbitru asistent de Liga 2 (monitorizat pentru Liga 1), 6 arbitri de Liga 3 (unul monitorizat pentru Liga 2) şi 6 arbitri asistenţi de Liga 3.

În 2016, 4 arbitri ieşeni au reuşit să acceadă în loturile divizionare (1 arbitru şi 3 arbitri asistenţi).

Primul turneu internaţional pentru Vlad Ciobanu

Tot la acest sfârșit de an, preşedintele CJA Iași, Vlad Ciobanu, a debutat pe plan internațional la fotbalul în sală. Acesta a fost delegat la turneul de junioare sub 17 ani pentru calificarea la Olimpiada de anul viitor de la Buenos Aires (Argentina).

Competiția organizată în Portugalia a reunit la start echipele Italiei, Azerbaidjanului, Ucrainei și țara gazdă. Finala competiței s-a disputat între Italia și Portugalia, echipa gazdă având câștig de cauză, la finalul unui joc intens disputat, în care ambele echipe au practicat un futsal de un nivel ridicat. Vlad Ciobanu a făcut parte din echipa de arbitri care a oficiat finala, alături de belgianul Stefan Vrijens și de slovenul Ales Mocnik Peric, care a fost delegat al treilea oficial.

A fost o surpriză frumoasă pentru mine primirea acestei delegări. Am luat contact încă din primul an cu fotbalul de sală internațional. Chiar dacă a fost o competiție destinată junioarelor am tratat-o cu foarte multa seriozitate. Am remarcat organizarea foarte bună a tuturor echipelor participante la acest turneu, dar și nivelul ridicat al futsalului practicat” a punctat Vlad Ciobanu.