Competiţiile organizate de Asociaţia Judeţeană de Fotbal (AJF) Iaşi au pornit într-un nou sezon. Ca şi în alte judeţe, nici Iaşiul nu este ocolit de probleme financiare, dovadă stând retragerea din competiţie a campioanei de anul trecut, Siretul Lespezi. Dincolo de latura financiară, ambiţiile la acest nivel sunt imense, lupta pentru supremaţie în judeţ fiind, an de an, la fel de încinsă.

Liga a 4-a a debutat cu 16 echipe la start, iar după două etape doar Unirea Mirceşti, locul 3 în campionatul trecut, a reuşit să acumuleze punctaj maxim.

Campioana Siretul Lespezi, echipă care a promovat în liga a III-a după o dublă victorie la baraj cu campioana judeţului Bacău, Gauss Răcăciuni, nu s-a înscris în campionat, desfiinţându-se în această vară. Siretul Lespezi a dominat categoric campionatul ligii a IV-a în sezonul trecut, echipa pregătită de Tiberiu Beceru pierzând doar două puncte în cele 28 de meciuri jucate (27 victorii şi o remiză). În plus, Siretul a câştigat şi faza judeţeană a Cupei României, obţinând astfel primul event din istoria clubului. Cum primarul din comună a anunţat că nu dispune de fondurile necesare susţinerii echipei, jucătorii şi antrenorul au plecat de la echipă, iar Siretul nu a mai fost înscrisă nici măcar în liga a V-a.

“Am primit o adresă la AJF din partea conducerii şi am fost înştiinţaţi că Siretul nu se va înscrie în competiţie, din motive financiare”, a declarat preşedintele AJF Iaşi, Sorin Boca.

Mai multe echipe s-au întărit şi se gândesc la titlu

În sezonul 2016-2017, lupta pentru supremaţie se va da, cel mai probabil, între formaţiile Steaua Magică, Unirea Mirceşti, Unirea Ruginoasa şi Flacăra Erbiceni (promovată din liga a V-a).

“Echipa din Erbiceni s-a întârit cu mulţi jucători de la liga a III-a şi are un lot bun. De asemenea, Unirea Mirceşti şi Unirea Ruginoasa sunt două pretendente la primul loc. La cele două echipe au ajuns jucătorii de la campioana Siretul Lespezi şi cu siguranţă ambele vor trage la titlu. Şi Steaua Magică, ocupanta locului doi în campionatul trecut, va fi o pretendentă la locurile fruntaşe. Va fi un duel interesant pentru primele poziţii între aceste patru echipe”, a mai spus Sorin Boca.

Liga a 4-a s-a mărit

Şi în liga a V-a s-au derulat deja două runde din noul sezon. În seria I s-au înscris 15 echipe, iar după două etape conduc în clasament AS Holboca şi CS Tomeşti, cu punctaj maxim. Seria a II-a, cu 11 echipe la start, este condusă după două etape de Victoria Leţcani, iar în seria a III-a (15 echipe) au acumulat câte şase puncte după primele două meciuri formaţiile Biruinta Mirosloveşti, Viitorul Muncel şi Zimbrul Boureni. De remarcat că în acest sezon sunt 41 de echipe la startul ligii a V-a, cu 4 mai multe decât anul trecut.