La primul sezon în elita fotbalului feminin, echipa ieşeană Navobi a reuşit o performanţă la care puţine fete visau în urmă cu un an. Ieşencele nu doar că au obţinut calificarea în play-off, ci au reuşit să încheie sezonul regulat pe podium, după campioana Olimpia Cluj şi ASA Tg. Mureş.

Tinerele jucătoare pregătite de Adrian Ambrosie au pierdut ultimul meci al primei părţi a campionatului, 1-3 (0-1) pe teren propriu cu Vasas Femina Odorheiul Secuiesc, dar chiar şi aşa ieşencele vor intra în play-off de pe locul 3.

“Ne-am fi dorit să încheiem prima parte a campionatului cu o victorie, dar ratările noastre, relaxarea şi lipsa de motivaţie ne-au dus la un eșec din care putem învăța şi repara în următoarele 6 partide de foc din play-off. Important este că ne-am atins obiectivul, accederea în play-off. Este o adevărată performanţă pentru noi, dacă ţinem cont că suntem la primul sezon de Superligă. Am obţinut această calificare cu un buget redus, dar prin multă muncă, sacrificiu şi seriozitate din partea fetelor”, a declarat prof. Adrian Ambrosie, managerul clubului Navobi.

Vasas a obţinut biletele pentru play-off după succesul din Copou

În urma victoriei de la Iaşi, Vasas Femina a obţinut și ea biletele pentru play-off, după o luptă de la distanţă cu Real Craiova. Vasas a acumulat 21 de puncte după victoria de la Iaşi şi a încheiat sezonul regulat pe locul 4, la două lungimi în faţa lui Real Craiova, învingătoare în ultima etapă cu 3-2 în faţa formaţiei Independenţa Baia Mare. În meciul de la Iaşi, Vasas Femina s-a impus prin golurile marcate de Ana Maria Vasile (36, 87) şi Szidonia Papp (68), golul de onoare al gazdelor fiind marcat de Elena Răduc (51).

“Știam că la Iaşi ne vom juca ultima șansă de a prinde play-off-ul. Am pregătit foarte bine partida şi ne-a ieșit, chiar dacă am avut o cădere în repriza a doua şi Iaşul putea marca şi încheia jocul. Am avut noroc că am marcat noi şi ne bucurăm pentru această calificare”, a declarat Laszlo Bela, președintele clubului din Odorheiul Secuiesc.

NARCIS POHOAŢĂ (IAŞI)