Municipiul Roman a găzduit în această săptămână faza regională a Olimpiadei Gimnaziilor la fotbal pentru elevii claselor V-VIII. Competiţia, pentru prima dată derulată în parteneriat cu Federaţia Română de Fotbal, a reunit la turneul zonal cele şase şcoli care au câştigat fazele judeţene în Moldova, acestea fiind împărţite în două grupe de câte trei, după cum urmează:

Grupa A: FC Botoşani, LPS Piatra Neamţ, LPS Suceava.
Grupa B: LPS Bacău, Şcoala Gimnazială Bogdan Petriceicu Haşdeu Iaşi, LPS Vaslui.

Etapa regională a fost câştigată de Liceul cu Program Sportiv Piatra Neamţ, echipa pregătită de prof. Gabi Rădulescu învingând în finală echipa LPS Vaslui cu scorul de 3-2. Astfel, LPS Piatra Neamţ va reprezenta Moldova la finala pe ţară a competiţiei organizate de Federaţia Română de Fotbal, în colaborare cu Ministerul Educaţiei.

Ieşenii au pierdut finala mică la loviturile de departajare

În finala mică pentru locurile 3-4, echipa Şcolii Gimnaziale Bogdan Petriceicu Haşdeu Iaşi a fost învinsă la loviturile de la 7 metri de LPS Bacău, cu scorul de 7-6. La finalul timpului regulamentar de joc, scorul a fost egal, 3-3.

Campioana din Piatra Neamţ a câştigat şi două premii individuale. Adrian Olteanu a fost desemnat cel mai tehnic jucător, iar Marius Matei a ieşit golgeterul turneului.

Campioana Moldovei vrea un loc în primele patru pe ţară

Antrenorul campioanei, prof. Gabi Rădulescu, şi-a felicitat elevii pentru succesul obţinut la Roman şi a declarat că speră la o clasare în primele patru la turneul final pe ţară.  “A fost un turneu dificil din punct de vedere emoţional pentru copii şi mă bucur că am reuşit să câştigăm. În final am dovedit că am fost echipa cea mai bună, dovadă şi cele două premii individuale obţinute. Mergem la turneul final pe ţară cu gândul de a ajunge cât mai departe, ar fi ideal să intrăm în primele patru. Am participat şi anul trecut la finala pe ţară de la Călăraşi şi ne-am clasat pe locul 3”, a declarat prof. Gabi Rădulescu. Acesta a adăugat că Olimpiada Gimnaziilor este o competiţie utilă elevilor, o bază pentru viitorul fotbalului. “Vorbim despre o competiţie extrem de utilă pentru acest nivel de gimnaziu, ca şi sport de masă, fiind o bază pentru viitor. Aş vrea să apreciez organizarea celor de la LPS Roman, una excelentă din toate punctele de vedere”, a conchis antrenorul campioanei Moldovei.

La rândul său, prof. Adrian Dobrea, antrenorul elevilor de la Şcoala Bogdan Petriceicu Haşdeu (foto sus), a apreciat evoluţia echipei sale, ocupanta locului 4 la Roman. “Îmi pare rău că ne-am oprit în această fază, ne-am fi dorit să mergem mai departe, dar sunt mulţumit de jocul băieţilor. Am jucat bine şi în faza grupelor, unde am pierdut un meci la limită, iar în meciul pentru locul 3 am condus până în final, când am fost egalaţi. Una peste alta, a fost un turneu reuşit pentru noi, am reprezentat judeţul Iaşi la faza regională şi îmi felicit elevii pentru acest parcurs”, a punctat prof. Adrian Dobrea, antrenorul elevilor de la Şcoala Bogdan Petriceicu Haşdeu Iaşi.

Rezultatele complete la turneul regional de la Roman:

Grupa A

LPS Piatra Neamţ – LPS Suceava 4-3
FC Botoşani – LPS Piatra Neamţ 2-5
LPS Suceava – FC Botoşani 2-5

Grupa B
Şc. B.P. Haşdeu Iaşi – LPS Vaslui 2-3
Şc. B.P. Haşdeu Iaşi – LPS Bacău 5-4
LPS Vaslui – LPS Bacău 2-1

Meciul pentru locurile 5-6
LPS Suceava – LPS Bacău 0-3

Meciul pentru locurile 3-4
FC Botoşani – Şc. B.P. Haşdeu Iaşi 3-3, 7-6 după loviturile de la 7 metri

Finala
LPS Piatra Neamţ – LPS Vaslui 3-2

NARCIS POHOAŢĂ (IAŞI)