Prima parte a anului a fost una de excepție pentru clubul Didi Junior Iași, grupele de copii pregătite de Didi Florean și Nicu Pancu având evoluții remarcabile încununate cu prezențe pe podium la aproape toate turneele la care au luat startul. Grupa 2009 a fost de departe cea mai prolifică, cu nouă medalii la competiții, dar evoluții bune au avut și copiii de la grupele 2007, 2008 și 2010, clasate pe podium la diverse competiții.

Aur la Fălticeni, bronz la Onești

Recent, grupa 2009 a clubului Didi Junior a câștigat prima ediție a Cupei Municipiului Fălticeni, iar la Cupa Sportul Onești a urcat pe treapta a treia a podiumului.

La Fălticeni, în faza grupelor, Didi Junior a remizat alb cu LPS Suceava și a învins cu 5-1 formația Nicu Gane Fălticeni. În semifinale, ieșenii au trecut la limită de Foresta Fălticeni, scor 1-0, iar în finală au învins clar echipa Real Junior Vaslui cu 5-0.

“A fost un turneu reușit și îi felicit pe copii pentru evoluție și pentru modul cum au făcut față condițiilor meteo. Am avut doar jumătate de lot la dispoziție, mulți copii erau în vacanță, alții erau bolnavi. În semifinale s-a jucat pe o ploaie torențială, iar copiii au făcut un mci foarte bun”, a declarat antrenorul Nicu Pancu, cel care a însoţit echipa în oraşul sucevean.

La câteva zile distanţă, grupa 2009 a clubului Didi Junior a participat la Cupa Sportul Oneşti, unde s-a clasat pe locul 3. La turneu au participat șapte echipe și s-a jucat fiecare cu fiecare, în sistem campionat. Rezultatele înregistrate de formația ieșeană: 11-0 cu Aerostar Bacău, 6-2 cu Real Junior Vaslui, 1-3 cu Sportul Onești, 3-1 cu Kids Tâmpa Brașov, 2-3 cu FC Brașov și 3-1 cu Stars Braila. „A fost un turneu puternic, cu echipe valoroase la start. Organizatorii s-au străduit să invite doar echipe puternice. S-a jucat la peste 30 de grade în aer liber, pe stadionul CSM”, a precizat antrenorul Didi Florean.

Lotul echipei Didi Junior Iași la cele două competiţii: Mihail Patras, Yanis Dateș, Ianis Pipirig, Alexandru Jemnoschi, Andrei Pancu, Toma Dumitriu, Antonio Boca, Nicholas Dascălu, Robert Corduneanu și Darius Ghilase. Yanis Dateș a fost declarat cel mai bun jucător la Cupa Municipiului Fălticeni.

Rezultate înregistrate de clubul Didi Junior Iași în acest an:
Cupa Didi Junior Iași – locul 1 grupa 2009, locul 1 grupa 2010
Cupa Atletico Junior Bacău – locul 2 grupa 2009
Cupa SC Bârlad – locul 1 grupa 2009, locul 2 grupa 2007
Cupa Pumas Iași – locul 1 grupa 2009
Cupa Prosport Focșani – locurile 1 și 3 grupa 2009, locul 1 grupa 2010
Cupa ”Fotbal a la Cluj” – locul 1 grupa 2009, locul 3 grupa 2010 (prima deplasare cu avionul)
Chișinău Junior’s Cup – locul 2 grupa 2009, locul 2 grupa 2010, locul 3 grupa 2008 (prima deplasare externă)
Turneul Campionatului Național de Minifotbal Bacău – locul 2 grupa 2009
Gold Cup Piatra Neamț – locul 2 grupa 2009 (turneu desfășurat chiar pe stadionul Ceahlăul).

Două premiere pentru micuţii fotbalişti

Copiii de la Didi Junior au avut parte și de două premiere în acest an. La turneul „Fotbal a la Cluj”, micuții au făcut deplasarea cu avionul, iar la „Chișinău Junior’s Cup” au efectuat prima deplasare în afara granițelor ţării. De asemenea, părinții jucătorilor care nu reușesc să facă deplasarea își pot urmări copiii live, pe Facebook, meciurile fiind transmise în direct pe pagina clubului.