Sala Polivalentă din Iaşi va găzdui luni, 18 aprilie, poate cel mai important meci al ultimei runde din cadrul sezonului regulat al Ligii I la futsal. CSMS Iaşi joacă pe propriul teren cu formaţia KSE Tg. Secuiesc pentru un loc în play-off şi are nevoie de victorie pentru a-și asigura prezența între cele mai bune opt echipe din ţară.

Iaşiul ocupă locul 8 înaintea ultimei etape din sezonul regulat, cu 31 de puncte, în timp ce adversara sa din Tg. Secuiesc se află pe locul 7, cu 33 de puncte. Dacă oaspeţii îşi asigură intrarea în play-off şi cu o remiză, ieşenii au nevoie de victorie. Un punct nu le este suficient gazdelor pentru calificare, în condiţiile în care echipa Muncitorul Reşiţa (locul 10 cu 27 de puncte) are o misiune oarecum facilă în ultima etapă, cu Concordia Chiajna, dar şi o restanţă cu un adversar deja calificat în play-off: Spicom Sf. Gheorghe.

Meciul de luni este programat la ora 15.30, iar oficialii şi jucătorii echipei ieşene speră ca tribunele Sălii Polivalente să fie pline. “Ne vom pregăti foarte bine pentru acest joc decisiv şi sper ca publicul să fie alături de noi, să ne susţină pe toată durata partidei. Aşa cum au fost lângă echipă şi la alte meciuri, sper ca luni să vină la sală şi să ne bucurăm la final pentru o calificare în play-off. Nu am lipsit din play-off în ultimele trei sezoane şi vrem să facem parte din cele mai bune 8 echipe ale ţării şi în acest an”, a declarat antrenorul echipei ieşene, Nelu Stancea.

Şanse la locul 6

Ieşenii au emoții că ar putea rata play-off, dar pot termina sezonul regulat chiar şi pe locul 6. O victorie în ultima etapă, coroborată cu un eşec al Dunării Călăraşi la Galaţi ar duce CSMS-ul pe locul 6. “Important este că depindem doar de noi în această ultimă etapă. Va fi foarte greu, întâlnim un adversar dificil, dar jucăm în faţa propriilor suporteri şi trebuie să luăm cele trei puncte. Sper să ne bucurăm la final pentru calificare, iar apoi vom pleca împreună în Copou pentru a-i susţine şi pe colegii de la fotbal, în meciul cu Timişoara”, a adăugat Nelu Stancea.

Singurul jucător incert pentru acest meci este Mario Şchiopu, dar tehnicianul ieşean speră să-l recupereze până la ora partidei. Pentru meciul decisiv cu KSE Tg. Secuiesc, tehnicianul ieşean va avea la dispoziţie următorul lot de jucători: Marius Chiriac, Ioan Grigoraş – Radu Pisică, Victor Mandea, Valentin Pricop (căpitan), Alexandru Pricop, Mario Şchiopu, Bogdan Baboi, Dragoş Baciu, Radu Guţu, Robert Mircia, Cosmin Stan.

NARCIS POHOAŢĂ (IAŞI)